Friday, 31 March 2017

Prăjitură de post cu migdale şi mac. Gâteau aux amandes et pavot. Vegan Almond Poppy Seed Cake

Îmi place macul. În copilărie obişnuiam să-l consum direct din grădina, dar în cantităţi mici 😊.
Tija de mac din fotografie îmi aminteşte de acele momente frumoase în care cutreieram grădina bunicilor împreună cu sora mea Iulia şi verişoara noastră Cristina pentru a ne bucura de roadele pământului.

Iată o prăjitură pe placul meu şi uşor de făcut.
Ingrediente :

  • 350 gr făină 
  • 100 gr zahăr 
  • 200 ml ulei 
  • 2 linguri cu mac 
  • 2 linguri cu miere 
  • 250 ml apă minerală 
  • 1 lămâie 
  • 1 plic praf de copt 
  • 100 g migdale măcinate (sau nuca) 
  • 1 esenţă de rom 

Preparare:
Încălzim cuptorul la 180° C.
Într-un bol cernem şi amestecăm bine făina cu praful de copt.
Adăugăm zahărul, migdalele şi macul şi amestecăm. Adăugăm apa minerală, uleiul, mierea, esenţa de rom, sucul şi coaja de la o lămâie, omogenizăm apoi turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetata cu făină. Coacem prăjitură pentru 40-45 minute.
O decorăm cu zahăr pudră. Nu ezitaţi să folosiţi un şablon pentru prăjituri sau chiar un mileu pentru a decora prăjitura într-un mod plăcut.
Poftă bună!

Gâteau aux amandes et pavot


Ingrédients:

  • 350 g de farine
  • 100 g de sucre
  • 200 ml d'huile
  • 2 cuillères à soupe de pavot
  • 2 cuillères à soupe de miel
  • 250 de l'eau minérale
  • 1 citron
  • 1 sachet de levure chimique
  • 100 g d'amandes en poudre (ou noix)
  • 1 essence de rhum

Préparation:
Préchauffez le four à 180 ° C.
Dans un bol tamisez et mélangez bien la farine avec la levure chimique.
Ajoutez le sucre, les amandes et les graines de pavot et mélangez. Ajouter l'eau minérale, l'huile, le miel, le rhum, le jus et le zeste de citron et mélangez bien, puis versez la pâte dans un moule à gâteau d'huilé et fariné. Faites cuire le gâteau pendant 40-45 minutes.
Décorer le gâteau avec du sucre en poudre.
Bon appétit!

Vegan Almond Poppy Seed Cake


Ingredients:

  • 350 gr flour
  • 100 g of sugar
  • 200 ml of oil
  • 2 tablespoons of poppy seeds
  • 2 tablespoons of honey
  • 250 ml of sparkling water
  • 1 lemon
  • 1 sachet baking powder (16 gr)
  • 100 g ground almonds (or ground walnuts)
  • 1 essence of rum


Preparation:
Preheat oven to 180 ° C.
In a bowl, stir and mix flour well with baking powder.
Add sugar, almonds and poppy seeds and mix. Add sparkling water, oil, honey, rum, juice and lemon zest, homogenize then pour the composition into an oiled and floured tray. Bake the cake for 40-45 minutes.
Dust some icing sugar.
Enjoy!














4 comments:

  1. Da da, macii si laptele praf erau delicatesele noastre. Hi hi :)
    Deci asa presari zaharul vanilat, nu stiam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da... iar ciocolata de casa era cel mai bun desert. Este de fapt desertul copilariei.
      Uneori mi-e pofta de lapte praf, stii?
      Da, poti sa pui un mileu pe prajitura, presari zahar pudra si astfel vor ramane urme interesante (in functie de modelul mileului). 😊 E adevarat, folosesc acest truc mai ales pentru prajiturile gen chec, care nu au crema sau un decor anume.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...