Wednesday, March 1, 2017

Orez de conopidă. Riz de chou-fleur. Cauliflower Rice

Am intrat în Postul Mare, o perioadă cu totul specială, în care avem 40 de zile de post, cu mâncare pe baza de legume; deci vom consumă alimente fără carne, brânză, lapte, ouă şi peşte. Vinul şi uleiul se consumă câte puţin, sâmbăta şi duminica.
Dacă va place conopida, cu siguranţă va place şi acest ʺorez de conopidăʺ, sau ʺcuşcuşʺ sau ʺorez falsʺ, cum i se mai spune.
În imaginile de mai jos vom vedea 2 variante penru felul în care obţinem acest orez din conopidă: fie cu o răzătoare, fie cu un robot de bucătărie. De data aceasta eu nu am folosit ulei, dacă doriţi, puteţi să căliţi ceapa în puţin ulei.
Iată o mâncare sănătoasă, delicioasă şi cu foarte puţine calorii. În plus, cu puţină imaginaţie putem combina acest orez de conopidă cu diverse feluri de mâncare sau salate. Putem congela acest orez în punguţe de plastic şi să-l folosim atunci când avem nevoie.

Ingrediente:
  • 1 conopidă 
  • 1 ceapă 
  • 1 căţel usturoi 
  • câteva fire de pătrunjel 
  • sare, piper 

Preparare:
Spălăm conopida şi o tăiem în bucheţele mici.
Punem câteva bucheţele de conopidă în robotul de bucătărie şi mixăm pentru aproximativ 7 – 10 secunde. Procedăm aşa până terminăm toate bucăţelele de conopidă şi obţinem ʺorezʺ.
Dacă nu avem un robot de bucătărie, folosim răzătoarea. Dăm conopida pe răzătoarea cu găuri mici.
Tocăm ceapa mărunt.
Încingem o tigaie antiaderenta pe foc mediu spre tare. Punem ceapa şi amestecăm continuu. Când această începe să devină uşor translucidă adăugăm conopida, sare, piper şi usturoiul mărunţit. Gătim conopida timp de 7 minute amestecând constant. Servim cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!


Riz de chou-fleur


Ingrédients :

  • 1 chou-fleur
  • 1 oignon
  • 1 gousse d'ail
  • du persil
  • sel et poivre

Préparation :
Lavez le chou-fleur et coupez-le en petits bouquets.
Mettez quelques bouquets de chou-fleur dans le robot culinaire et mixez pendant environ 7-10 secondes jusqu’à obtention de tout petits morceaux ressemblant à du riz.
Si vous n’avez pas un robot culinaire, rappez les bouquets de chou-fleur avec la rappe aux petits trous.
Hachez finement l’oignon.
Faites chauffer lune poêle anti adhérente à feu moyen-vif. Ajoutez l'oignon et mélangez constamment. Quand il commence à devenir légèrement translucide, ajoutez le chou-fleur, le sel, le poivre et l'ail haché. Faites cuire le chou-fleur pendant 7 minutes en remuant constamment. Servez avec du persil haché.
Bon appétit !

Cauliflower Rice


Ingredients:
  • 1 cauliflower
  • 1 onion
  • 1 clove garlic
  • fresh parsley
  • salt, pepper

Preparation:
Wash and cut the cauliflower into small bouquets.
Add a few bouquets of cauliflower in the food processor and mix for about 7-10 seconds. Repeat the process until finish all the pieces of cauliflower and obtain "rice".
If you don’ot have a food processor, use the grater. Grate the cauliflower using the box grater on the side with smaller holes.
Chop finely the onion.
Heat thenon stick pan over medium heat. Put the onion and mix continuously. When it starts to become slightly translucent, add the cauliflower, salt, pepper and chopped garlic. Cook the cauliflower for 7 minutes stirring constantly. Serve with fresh chopped parsley.
Enjoy!













2 comments:

  1. C'est super pratique ! J'aime bien me faire de telles assiettes lorsque je mange seule, variant les assaisonnements :sauce soja et gingembre marche très bien !
    Bises

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci Lou pour l’idée. Je vais essayer ce plat avec le sauce soja car je l’adore.
      Bises

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...