Saturday, 16 May 2015

Supa crema de sparanghel alb. Velouté d'asperges blanches. White asparagus soup

Este sezonul sparanghelului aşa că nu putea să treacă neobservat mai ales că îmi place atât de mult. De data aceasta am optat pentru sparanghelul alb, dar putem folosi deopotrivă sparanghel verde. Supa este fină, delicată şi cu un gust deosebit.
Avem nevoie de:
  • 1,5 kg sparanghel alb
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 700 ml apă
  • 150 gr smântână lichidă
  • 50 gr unt
  • sare şi piper
Cum procedăm:
Spălăm sparanghelul şi îl curăţăm cu ajutorul cuţitului economic. Tăiem puţin din baza acestuia dacă este mai tare. Tăiem sparanghelul marunt.
Cartofii îi curăţăm şi-i tăiem cuburi.
Punem la fiert sparanghelul şi cartofii în apă cu sare. Între timp tocăm ceapa mărunt şi o călim în unt. Când legumele au fiert le scoatem într-un bol, aducem şi ceapă călită şi mixăm cu mixerul pentru a obţine un pireu fin. Adăugăm apa, sare şi piper după gust. Eu am folosit 700 ml din apa în care au fiert legumele. Adăugăm şi smântana. Mixăm din nou până obţinem o supă fină.
Poftă bună!

Velouté d'asperges blanches

Ingrédients :

  • 1,5 kg d'asperges blanches
  • 3 pommes de terre
  • 1 oignon blanc
  • 700 ml d'eau
  • 150 g de crème liquide
  • 50 g de beurre
  • sel et poivre

Préparation :
Lavez les asperges puis épluchez-les avec un couteau économe. Coupez les asperges.
Epluchez, lavez les pommes de terre et coupez-les.
Faire bouillir les asperges et les pommes de terre dans de l'eau salée. Pendant ce temps ajoutez le beurre dans une poêle et faites revenir l’oignon hachée. Lorsque les légumes sont bouillis, mettez-les dans un bol, ajoutez l'oignon et mixez-les afin d’obtenir une purée fine. Ajouter de l'eau, saler et poivrer au goût. J'ai utilisé 700 ml d’eau de cuisson. Ajoutez la crème. Mixez de nouveau jusqu'à l'obtention d’un velouté fine.
Bon appétit !


White asparagus soup

Ingredients:

  • 1,5 kg of white asparagus
  • 3 potatoes
  • 1 onion 
  • 700 ml of water
  • 150 g of cream
  • 50 g butter
  • salt and pepper

Preparation:
Wash asparagus and peel it with a vegetable peeler. Trim off bottom ends of white asparagus.
Cut asparagus into small pieces.
Peel and wash the potatoes and cut them in small cubes.
Boil asparagus and potatoes in salt water. Meanwhile, add the butter in a pan and fry the onion. When the vegetables are cooked, put them in a bowl, bring the onion and mix with a blender to get a fine puree. Add water, salt and pepper to taste. I used 700 ml of the cooking water. Add the cream. Mix again until obtain a fine soup.
Enjoy!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...