Saturday, April 28, 2018

Lamingtons cu ciocolată albă (Prăjitură tăvălită cu ciocolată albă și cocos). Lamingtons au chocolat blanc. White Chocolate Lamingtons


Prăjitura Lamington își are originea din îndepărtata Australie, care datează de peste 100 de ani și poartă numele Lordului Lamington, care a fost guvernator al Queensland-ului între 9 aprilie 1896 și 19 decembrie 1901. Se pare că prăjitura a fost inventată accidental, dintr-o eroare a servitoarei Lordului, aceasta scăpând prăjitura lui preferată, panișpanul, în ciocolată topită.
Pentru a nu se murdări pe degete, Lordul i-a propus servitoarei să învelească prăjitură în nucă de cocos. Prăjitura rezultată a avut un mare succes și a devenit celebră în Australia și în întreaga lume.
 Aș spune, ce greșeală delicioasă ! Se mai întâmplă ca din mici erori să avem rezultate bune, surprinzătoare. Bineînțeles, se poate întâmpla și contrariul 😊. 
 Nu știu dacă prăjitura tăvălită atât de populară la noi este de fapt Lamington, sau doar o inspirație.
 Dar îmi amintesc cu drag cum în copilărie, mama pregătea această prăjitură în preajma sărbătorilor de iarnă; numai atunci o făcea. Însă era puțin diferită, mama făcea un chec pe care îl tăia și apoi îl rula într-o glazură de cacao, apoi nucă de cocos. Simplu si delicios!

 Ingrediente (pentru 25 buc):

  •  6 ouă 
  •  150 gr zahăr 
  •  80 gr ciocolată albă rasă fîn 
  •  75 gr făină 
  •  50 gr făină cu praf de copt 
  •  50 gr amidon 

 Pentru glazură :

  •  200 gr smântână 
  •  200 gr ciocolată albă 
  •  50 gr unt 
  •  200 gr nucă de cocos 


 Preparare :
 Preincălzi cuptorul la 180 ° C.
Ungem cu unt o tavă de copt pătrată de 23 cm și o acoperim cu hârtie pergament, extinzând 5 cm pe fiecare parte.
Batem ouăle cu mixerul timp de 10 minute. Adăugam treptat zahărul. Adăugam ciocolata tăiată, apoi făinurile și amidonul de porumb cernute de 3 ori.
Turnăm aluatul în tavă și coacem timp de 35 de minute. Demulam prăjitura pe un grătar acoperit cu hârtie de pergament, lăsam să se răcească, apoi o punem în frigider pană când o vom tăia.
 Pregătim glazura.
 Într-o cratită pe foc mediu, încălzim smântâna, untul și ciocolata albă, tocată fin, amestecând. Când amestecul este topit, îl luăm de pe foc și lăsam să se răcească.
 Tăiem prăjitura răcita în 25 de pătrate. Rulăm fiecare pătrat în glazură, apoi le dăm prin nucă de cocos rasă. Așezăm lamington-urile pe un grătar pană la întărirea glazurii.
 Poftă bună!

Lamingtons au chocolat blanc


Ingrédients (pour 25 gâteaux) :

  • 6 œufs
  • 150 gr de sucre
  • 80 gr de chocolat blanc finement haché
  • 75 gr de farine ordinaire
  • 50 gr de farine avec levure incorporée
  • 50 gr de fécule de maïs

Pour le glaçage :

  • 250 gr de chocolat blanc
  • 200 gr de crème
  • 200 gr de noix de coco râpée
  • 50 gr de beurre

Préparation :
Préchauffez le four à 180° C.
Beurrez un moule carré de 23 cm de côté et chemisez-le de papier sulfurisé, en faisant dépasser de 5 cm de chaque côté.
Battez les œufs au robot pendant 10 minutes. Incorporez progressivement le sucre. Ajoutez le chocolat haché, puis les farines et la fécule de maïs tamisées 3 fois.
Versez la pâte dans le moule et faites cuire 35 minutes. Démoulez le gâteau sur une grille recouverte de papier sulfurisé, laissez-le refroidir, puis placez-le au réfrigérateur jusqu’au moment de le couper.
Préparez le glaçage.
Dans une casserole au feu moyen faites chauffer la crème, le beurre et le chocolat blanc finement hachée en remuant. Lorsque le mélange est fondu retirez-le du feu et laissez refroidir.
Coupez le gâteau refroidi en 25 carrés. Trempez-les dans le glaçage, puis roulez-les dans la noix de coco râpée. Posez les lamingtons sur une grille pour que le glaçage prenne.
Bon appétit !

White Chocolate Lamingtons


Ingredients (for 25 cakes):

  • 6 eggs
  • 150 gr of sugar
  • 80 gr of finely chopped white chocolate
  • 75 gr of ordinary flour
  • 50 gr of self-rising flour 
  • 50 gr of cornstarch

For icing:

  • 250 gr of white chocolate
  • 200 gr of cream
  • 200 gr grated coconut
  • 50 gr of butter

Preparation:
Preheat the oven to 180 ° C.
Butter a 23 cm square baking pan and line it with parchment paper, extending 5 cm on each side.
Beat the eggs with the mixer for 10 minutes. Gradually add the sugar. Add the chopped chocolate, then the sifted flours and cornstarch 3 times.
Pour the dough into the pan and cook for 35 minutes. Unmold the cake on a rack lined with parchment paper, let it cool, then place it in the refrigerator until you cut it.
Prepare the icing.
In a saucepan over medium heat, heat cream, butter and white chocolate, finely chopped, stirring. When the mixture is melted remove it from the heat and allow to cool.
Cut the cooled cake into 25 squares. Dip them in the icing, then roll them into the grated coconut. Place the lamingtons on a rack until the frosting is set.
Enjoy!
















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...