Wednesday, December 31, 2014

Rulada cu mascarpone, nuca si ness

Am avut bucuria de a face această ruladă pentru familia mea, în ajunul Anului Nou. Reţeta este simplă, şi am făcut-o după imaginaţia mea dar am ţinut cont şi de gusturile celor dragi. Reţeta de bază pentru chec este aceasta, iar umplutură şi ornarea o realizez în funcţie de preferinţele de moment dar şi după imaginaţie.

Avem nevoie de:

Pentru chec:
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină

Pentru umplutură:
  • 200 gr frişcă hulala
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri crema de wisky baileys
  • 130 gr nuci
  • 2 plicuri ness
  • 4 linguri zahăr pudra

Pentru ornat:
  • 200 gr ciocolată albă
  • 7 cireşe marasquino
  • migdale măcinate
  • perle de zahăr argintii

Cum procedăm:
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi încălzim cuptorul. Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Batem albuşurile cu un praf de sare. Într-un alt bol mixăm gălbenuşurile cu zahărul până obţinem o compoziţie deschisă la culoare iar zahărul este topit. Amestecăm gălbenuşurile cu albuşurile cu o paleta, cu grijă. Adăugăm făina cernută şi amestecăm până obţinem un aluat omogen şi pufos. Întindem aluatul în tava tapetata şi dăm la cuptor pentru 10 minute, la 180 C. Când checul este gata, îl luăm imediat şi-l rulăm în propria hârtie de copt, cu grijă. De obicei îl rulez într-un prosop umed, dar pentru că prosopul are mici forme, am zis că o să se vadă la glazurare aşa că acum am folosit altă tehnică. Lăsăm să se răcească complet.
Pentru umplutură batem frişca cu telul până devine pufoasă. Adăugăm mascarponele, zahărul şi amestecăm cu telul. Adăugăm celelalte ingrediente şi amestecăm bine. (Am fost tare bucuroasă să descopăr că maşină pentru ras brânză este foarte bună şi pentru nucă. Nu aveam o maşină specială pentru măcinat nuca dar am zis că trebuie să meargă şi cu această pentru brânză. Aşa că mi-am cumpărat-o în ultimul moment). Derulăm checul cu grijă şi întindem crema bine, după care rulăm şi învelim rulada cu folie de aluminiu. Dăm la frigider pentru 1 ora.
Pentru glazura, tocăm ciocolata şi o topim pe bain-marie. Turnam penste rulada rece şi o ornăm după preferinţă. Eu am folosit cireşe marasquino pentru un plus de culoare.
Poftă bună!

4 comments:

  1. super jolie et gourmand
    bonne et heureuse année 2015

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci beaucoup Fimère!
      Je te souhaite une très bonne année à toi aussi!

      Delete
  2. I can say that I have a lot of sugar now :P, so I might try this recipe for the New Year's Eve!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, why not?
      I love roulades because they are elegant and look impressive.
      I hope you’ll try this recipe and you enjoy the cake.
      😉

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...