Monday, November 19, 2018

Ciorbă de pleurotus de post (ciorbă de burtă falsă). Soupe aux pleurotes. Pleurotus Soup

De post sau de dulce? Din poză nu ne dăm seama și asta pentru că această ciorbă pare a fi de burtă. Atât de mult seamănă ciupercile pleurotus cu burta de vită la aspect dar și la textură, încât iată, românul inventiv cum îl știm, a descoperit această ciorbă fabuloasă, extrem de gustoasă, care se mai numește și ciorbă falsă de burtă.
Această rețetă este ideală și pentru cei care nu suportă gustul de burtă, așa că să trecem la treabă.
Ingrediente:

  • 1 kg pleurotus
  • 2 cepe albe mici
  • 1 țelină mică
  • 2 morcovi
  • 5 rădăcini mici de pătrunjel
  • 2 rădăcini păstârnac
  • ½ ardei roșu
  • 1 foaie de dafin
  • 1 căciulie de usturoi
  • 250 ml smântâna de soia
  • oțet
  • sare, piper
  • ulei
  • ½ legătură pătrunjel

Preparare:
Într-o oală mare cu apă și 1 linguriță sare punem la fiert ceapa, țelină, păstârnacul, rădăcina de
pătrunjel, morcovul  și foaia de dafin. Când acestea sunt fierte le scoatem și le lăsăm deoparte.
Tăiem ciupercile fâșii potrivite. Le fierbem în apa în care au fiert legumele. Cât timp acestea fierb dăm morcovul pe răzătoare și îl călim în puțin ulei. Adăugăm și ardeiul roși tăiat fâșii potrivite.
Restul de legume le pasam la mixerul vertical. Când ciupercile sunt aproape fierte adăugăm legumele pasate.
Mixăm smântâna de soia cu usturoiul.
Adăugăm în supă amestecul de morcov cu ardei și sosul de smântână. Adăugăm 2, 3 linguri de oțet, după gust. Potivim cu sare și piper. Mai fierbem 5 minute și închidem focul. Presărăm pătrunjel proaspăt tocat și servim.
Poftă bună!

Soupe aux pleurotes


Ingrédients :

  • 1 kg de pleurotes
  • 2 petits oignons blancs
  • 1 petit céleri
  • 2 carottes
  • 5 petites racines de persil
  • 2 racines de panais
  • ½ poivron rouge
  • 1 feuille de laurier
  • 1 tête d'ail
  • 250 ml de crème de soja
  • vinaigre
  • sel, poivre
  • huile
  • ½ bouquet de persil

Préparation :
Dans une grande casserole avec de l'eau et 1 cuillère à thé de sel, faites bouillir l'oignon, le céleri, le panais, la racine de persil, la carotte et le laurier. Quand ils sont cuits, sortez-les et les mettez-les de côté.
Coupez les champignons en lamelles moyennes. Faites-les bouillir dans l'eau de cuisson de légumes. Pendant ce temps, rappez la carotte et faites-le frire dans un peu d'huile. Ajoutez le poivron rouge coupé en lamelles.
Mixez les légumes avec le blender. Quand les champignons sont presque cuits, ajoutez la purée de légumes.
Mixez la crème de soja avec l'ail.
Ajoutez le mélange de carottes avec le poivron et la sauce à la crème dans la soupe. Ajoutez 2, 3 cuillères à soupe de vinaigre, selon votre goût. Salez et poivrez. Faire bouillir 5 minutes et éteindre le feu. Saupoudrez de persil frais haché et servez.
Bon appétit !

Pleurotus Soup


Ingredients:

  • 1 kg of Pleurotus oyster mushrooms
  • 2 small white onions
  • 1 small celery
  • 2 carrots
  • 5 small parsley roots
  • 2 parsnip roots
  • ½ red bell pepper
  • 1 bay leaf
  • 1 head of garlic
  • 250 ml of soy cream
  • vinegar
  • salt pepper
  • oil
  • ½ bunch of parsley

Preparation:
In a large saucepan with water and 1 teaspoon salt, bring to boil the onion, celery, parsnip, parsley root, carrot and bay leaf. When they are cooked, take them out and put them aside.
Cut the mushrooms into medium slices. Boil them in the vegetable cooking water. Meanwhile, grate the carrot and fry in a little oil. Add the red pepper cut into strips.
Mix the vegetables with the blender. When the mushrooms are almost cooked, add the vegetable puree.
Blend the soy cream with the garlic.
Add the carrot mixture with the pepper and cream sauce in the soup. Add 2, 3 tablespoons of vinegar, according to your taste. Add salt and pepper. Boil 5 minutes and turn off the heat. Sprinkle with chopped fresh parsley and serve.
Enjoy!




















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...