Saturday, 9 August 2014

Cum sa taiem frumos un ananas

Sunt persoane care la desert prefera fructele in locul dulciurilor. Sau dupa o masa mai copioasa preferam sa consuman ceva lejer si cu putine calorii. Ananasul este unul din fructele destul de dulci cu putine calorii, recomandat chiar si in diete. De asemenea, poate fi o idee buna in post, ca desert. Asa s-a intamplat cand cu ceva timp in urma, in perioada postului, la un restaurant am comandat la desert ananas; mi-a placut enorm modul de prezentare, am incercat si eu acasa, si de fiecare data il prezint asa. De aceea prefer sa cumpar ananas intreg, pentru ca e mai frumos de prezentat asa si chiar simplu.

Etapele sunt urmatoarele:


In primul rand spalam bine ananasul si il stergem cu un prosop.

Il taiem in 2 parti egale, pe lung.


Aceste jumatati le taiem la randul lor in jumatati, deci vom avea 4 bucati egale.


Acum, luam la rand, fiecare ¼ bucata de ananas.


Ananasul are un mijloc, un cotor lemnos care nu poate fi consumat pentru ca este tare.


Acesta il taiem , dar foarte putin, ca in poza, apoi mai taiem o felie subtire din cotor, apoi o rulam si o
prindem cu o scobitoare in capatul unde incep frunzele.



Fiecare bucata se taie sub coaja, dar nu de tot, astfel incat coaja sa ramana prinsa in capatul dinspre frunze:



Acum taiem pe verticala, ca niste felii de grosime potrivita sau subtire, dupa cum ne place, dar nu de tot, ca sa nu taiem si din coaja ananasului, care este suportul feliilor.


Feliile le miscam in sensuri opuse, si asa rezulta ananasul nostru frumos.
Spor la treaba!


No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...