Etapele sunt urmatoarele:
In primul rand spalam bine ananasul si il stergem cu un prosop.
Il taiem in 2 parti egale, pe lung.
Aceste jumatati le taiem la randul lor in jumatati, deci vom avea 4 bucati egale.
Acum, luam la rand, fiecare ¼ bucata de ananas.
Ananasul are un mijloc, un cotor lemnos care nu poate fi consumat pentru ca este tare.
Acesta il taiem , dar foarte putin, ca in poza, apoi mai taiem o felie subtire din cotor, apoi o rulam si o
prindem cu o scobitoare in capatul unde incep frunzele.
Fiecare bucata se taie sub coaja, dar nu de tot, astfel incat coaja sa ramana prinsa in capatul dinspre frunze:
Acum taiem pe verticala, ca niste felii de grosime potrivita sau subtire, dupa cum ne place, dar nu de tot, ca sa nu taiem si din coaja ananasului, care este suportul feliilor.
Feliile le miscam in sensuri opuse, si asa rezulta ananasul nostru frumos.
Spor la treaba!
No comments:
Post a Comment