Ultima reţeta din 2015 a fost această mancare rece pe care am pregatit-o pentru masa de revelion.
Avem nevoie de:
- 1 limba vită 1,5 kg
- 1 kg ceapă
- 1 lingură concentrat de tomate
- foi de dafin
- 250 gr măsline negre
- 200 ml vin alb
- 300 ml supă de vită
- 1 morcov
- 1 căciulie usturoi
- 2 lămâi
- sare şi piper
- 1 lingură amidon alimentar (sau făină)
- ulei
Cum procedăm:
Spălăm limba şi o punem la fiert în apă rece cu sare. Eliminăm spuma cu ajutorul paletei specifice. Fierbem limba timp de 3 ore. După ce aceasta este fiartă o lăsăm la răcit. Eliminăm pieliţa albă încăpând din vârful limbii, cu grijă, pentru a nu desprinde şi carnea. După ce am eliminat pieliţa, tăiem limba felii potrivite.
Curăţăm şi tăiem ceapa peştişor şi o călim un ulei. După ce aceasta este călită, adăugăm concentratul de roşii, morcovul ras, vinul, supa şi foile de dafin. Lăsăm sosul să fiarbă şi să se reducă, amestecând din când în când. Într-un bol amestecăm amidonul cu puţină supă şi-l adăugăm în sos pentru a se îngroşa. Adăugăm feliile de limba, măslinele, usturoiul măcinat, feliile de lămâi, piperul, şi dacă mai este necesar sare. Lăsăm la foc mic timp de 15-20 de minute. Apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Se serveşte rece.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment