Pentru că leurda se găseşte o scurtă perioda, doar primăvara, puteţi să o înlocuiţi cu spanac şi veţi obţine o ruladă la fel de delicioasă ca cea de faţă.
Ingrediente:
- 6 albuşuri
- 6 gălbenuşuri
- 800 gr leurdă proaspătă
- 100 gr făină
- 100 gr unt
- sare
- 300 gr cremă de brânză
- ardei gras tăiat mărunt
Preparare :
Spălăm leurda şi o opărim în apă fierbine. După câteva minute o scoatem din apă.
O lăsăm să se răcească şi o stoarcem bine de apă.
Topim untul.
Mixăm leurda cu untul, sarea şi gălbenuşurile unul câte unul.
Batem albuşurile spumă.
Cu ajutorul unei palete încorporăm uşor pasta de leurdă în albuşuri. Încorporăm şi făina treptat şi obţinem o compoziţie omogenă şi aerată.
Turnam compoziţia în tava tapetata cu foaie de copt şi o coacem la 180 C timp de 15 de minute.
Aşezăm blatul peste un prosop umezit şi o rulăm cu tot cu prosop.
Amestecăm crema de brânză cu ardeiul gras şi cu puţină sare.
După ce s-a răcit blatul, îl derulăm şi îl ungem cu crema de brânză.
Rulăm din nou blatul şi-l învelim în folie de aluminiu. Lăsăm ruladă la frigider pentru 2-3 ore.
Dacă dorim, o ornăm cu cremă de brânză cu ajutorul unui poche a dolle cu vârful stelat.
Poftă bună !
Roulade à l'ail des ours et fromage
Ingrédients :
- 6 blancs d'œufs
- 6 jaunes d'œufs
- 800 g d'ail sauvage frais
- 100 g de farine
- 100 gr de beurre
- sel
- 300 gr fromage à tartiner
- 1 poivron coupé en petits dès
Préparation :
Lavez l’ail des ours et faites-les tremper dans de L'eau chaude et bouillante. Après quelques minutes sortez l’ail des ours de l’eau, et laissez-la refroidir. Egouttez bien.
Faire fondre le beurre.
Mixez l’ail des ours avec le beurre, le sel et les jaunes d'œufs un par un jusqu’au obtention d’une pâte fine et lisse.
Montez les blancs en neige.
A l’aide d’une spatule incorporez délicatement la pâte dans les blancs.
Incorporez graduellement la farine jusqu’à l’obtention d’une pâte homogène et aéré.
Verser le mélange dans une plaque recouverte d’une feuille cuisson et faites cuire à 180 C pendant 15 minutes.
Placez la génoise sur une serviette humide puis roulez la génoise avec la serviette. Laissez refroidir.
Mélangez le fromage avec le poivron et sel.
Une fois refroidi la génoise, déroulez-la et tartinez-la de fromage. Roulez-la de nouveau et enveloppez-la de feuille d’aluminium. Réserver au frais.
A l’aide d’une poche à douille cannelée vous pouvez faire des rosas de fromage au-dessus de la roulade.
Bon appétit !
Wild garlic and cheese roulade
Ingredients:
- 6 egg whites
- 6 egg yolks
- 800 g fresh wild garlic
- 100 g of flour
- 100 gr butter
- salt
- 300 gr cream cheese
- 1 diced bell pepper
Preparation:
Wash the wild garlic and soak them in hot water. After a few minutes take the garlic out of the water, and let it cool. Drain well.
Melt the butter.
Mix wild garlic with butter, salt and egg yolks one at a time until obtain a smooth paste.
Mix egg withes until obtaina firm meringue.
Using a spatula, gently incorporate the wild garlic paste into the meringue.
Gradually incorporate the flour until obtain a homogeneous and aerated paste.
Pour the mixture into a plate covered with a baking sheet and bake at 180 C for 15 minutes.
Place the sponge cake on a wet towel and then roll the sponge cake with the towel. Let cool.
Mix the cheese with bell pepper and salt.
Once the sponge cake has cooled, unroll it and spread it with cheese. Roll it again and wrap it in aluminum foil. Keep in fridge for 2, 3 hours.
Using a piping bag with star tip you can make rosas of cheese .
Enjoy!
cool
ReplyDelete