Pentru friptura de miel am folosit:
- 3 kg pulpa de miel
- menta proaspata
- rozmarin proaspat si uscat
- 2 l vin alb demisec
- 2 caciulii usturoi
- ierburi de provence
- foi de dafin
- sare, piper
Pentru piureul de telina am folosit:
- 1 radacina telina mare
- 7 cartofi mici
- 100 gr unt
- 200 ml smantana
- sare
Reteta de salata de sfecla rosie o gasiti aici.
Cum procedam:
Carnea o spalam si o punem intr-un bait format din: 1 L vin alb, 1 caciulie de usturoi pisata, si celelalte condimente. Acoperim si lasam peste noapte la frigider.
A doua zi luam carnea din bait, si o asezam intr-o tava pe care o ungem cu ulei. Adaugam 1 L vin alb si din nou, condimente: sare, piper, rozmarin proaspat si uscat, menta proaspata si usturoi, de data aceasta maruntit si taiat. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru o ora si jumatate. Cand friptura ese gata, luam staniolul si mai lasam 5 minute.
Piureul de telina:
Telina curatata, taiata si spaltata o punem intr-o oala cu apa rece. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam cartofii. Dupa ce au fiert legumele, le scurgem de apa si le mixam cu mixerul. Adaugam sare, smantana si unt. Amestecam.
Pofta buna!
Hei, Simona, ma bucur sa descopar acest blog. Felicitari pentru munca si ideile din spate. Preparate pe gustul meu si fotografii frumoase :) Didi
ReplyDeleteMultumesc Didi pentru cuvintele frumoase si pentru vizita. :)
ReplyDeleteDaca muzica m-a facut sa imi placa franceza, gastronomia imi da curiozitatea de a cunoaste culturi, traditii dar nu numai cu papilele gustative.
Desi sunt „la inceput de drum” imi doream de ceva vreme sa-mi fac un blog.
Aveam motive suficiente: reviste, carti, pliante si tot felul de „jucarii” (castroane, forme, ustensile) pe care nu prea le utilizam si adesea erau prafuite. Aveam mereu un motiv sa-mi aglomerez dulapurile cu noi achizitii utilizand scuza „daca intr-o zi o sa-mi fac blog, o sa am nevoie de ele” :) Acum trebuie sa le scap de praf. :)