Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
Pentru blatul de cacao:
- 6 oua, galbenusurile separate de albusuri
- 100 ml ulei
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 500 gr branza de vaci/crema de branza
- 200 gr unt moale
- 7 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 850 ml suc fanta/suc proaspat de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 5 linguri de zahar
Cum procedam:
Se bat albusurile bine cu mixerul, pana obtinem o spuma tare. Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul pana ce acestea devin deschise, apoi adaugam uleiul, si amestecam pana se omogenizeaza. Peste aceasta adaugam faina, cacaua si praful de copt cernute, amestecam bine, apoi o incorporam in spuma de albusuri, amestecand cu grija, pana se omogenizeaza. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuprorul preincalzit, la 200ºC pentru 15 minute. Pentru a verifica daca este gata, se face testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul, il punem deoparte pentru a se raci si ne ocupam de crema.
Untul se mixeaza cu zaharul, pana devine spuma, apoi adaugam branza si zaharul vanilat. Eu am pus in plus 2 linguri de mascarpone care imi ramasese de la o alta prajitura. Aceasta compozitie se pune peste blatul racit, se intinde uniform si se pune la frigider.
Pentru crema de budinca respectam instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu sucul de portocale. Dupa ce am preparat aceasta glazura, o lasam la racit. Apoi o punem peste crema, o nivelam si o lasam la frigider pentru a se intari.
Pofta buna!
Vai ce bine arata! Nu vrei sa-mi faci de ziua mea niste prajiturele ca acestea? Cred ca sunt foarte delicioase.
ReplyDeleteMultumesc, Iulia. Mi-as dori sa fac 1000 de prajiturele! :) Sa stii ca e foarte buna prajitura. Am sa-ti demonstrez poate candva, nu numai cu pozele. Pupici
ReplyDeleteAm dus prajituri facute dupa reteta ta iar colegii meu au adorat-o. Multumesc de idee.
ReplyDeleteMa bucur ca prajitura a fost pe placul tau si a colegilor tai. Pupici
ReplyDeleteSi aceasta arata extraordinar, si mie mi-ar placea sa incerc cu budinca de mango deasupra :)
ReplyDeleteMultumesc Iulia pentru vizita si pentru apreciere. Budinca de mango e o idee foarte buna si vreau sa incerc si eu :)
ReplyDeleteI need to learn Italian in a HURRY!
ReplyDeleteThanks for checking out my blog, Coco!
ReplyDeleteYour blog is very nice and I’d like try out some of your recipes!
:)
Hi Simona, this is a very elegant looking dessert. Pretty too! Thanks for dropping by my blog. FYI try looking for the Pandan paste in asian grocery shops.
ReplyDeleteHi Veronica! Thank you very much for your visit and for information. I hope I’ll find Pandan paste because it’s look amazing! I’m looking forward to trying new things.
ReplyDeleteNice Blog.Best Cake Shops for Plum Cake in Pune.
ReplyDeletePlum Cake Online
Thank you Sonali!
DeleteDar cum ați făcut o rotunda?
ReplyDeleteAm decupat prajitura cu ajutorul unui cerc de inox ca aici :
Deletehttp://lacuisinedesimona.blogspot.lu/2016/11/prajitura-desteapta-cu-matcha-gateau.html