Wednesday, 22 March 2017

Chec de post cu banane şi ciocolată. Gâteau aux bananes et au chocolat. Vegan Chocolate Banana Bread

Unul din cele mai bune checuri pe care le-am gustat este acesta, cu banane şi ciocolată. Este un chec foarte aromat, uşor de făcut şi cu ingrediente pe care le avem deja în cămară.

Iată încă o reţeta pentru care nu avem nevoie de ustensile sofisticate, ci doar de o furculiţa pentru a amesteca ingredientele.

Ingrediente :

  • 3 banane foarte coapte 
  • 175 g zahăr 
  • 200 ml ulei 
  • 250 g făină 
  • 1 linguriţă bicarbonat 
  • ½ linguriţă sare 
  • coajă de lămâie 
  • ½ linguriţă praf de copt 
  • 2 plicuri zahăr vanilat 
  • 50 g chipsuri de ciocolată 

Pentru glazură şi ornat:

  • 250 g ciocolată 
  • 1 lingură ulei 
  • ½ banană 
  • zeamă de lămâie 

Preparare:
Pasăm bananele cu dosul unei furculiţe. Le punem într-un castron împreună cu uleiul, zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. Amestecăm şi omogenizăm compoziţia. Încorporăm făină amestecată cu praful de copt, sarea şi bicarbonatul. Adăugăm şi chipsurile de ciocolată. Omogenizăm.
Tapetăm o formă de chec cu ulei şi făină, punem compoziţia şi dăm la cuptor la 180 C pentru aproximativ 60 minute.
Lăsăm checul să se răcească.
Între timp ne ocupăm de glazură şi ornat. Tăiem felii potrivite de banană. Le stropim cu sucul de la ½ lămâie pentru a nu se oxida.
Tocăm ciocolata şi o topim pe bain-marie cu uleiul. Repartizăm glazura pe toată suprafaţa checului. Decorăm checul cu felii de banane.
Poftă bună!

Gâteau aux bananes et au chocolat


Ingrédients:

  • 3 bananes très mûres
  • 175 g de sucre
  • 200 ml d'huile
  • 250 g de farine
  • 1 cuillère à café de bicarbonate
  • ½ cuillère à café de sel
  • le zeste de citron d’une citron
  • ½ cuillère à café de levure chimique
  • 2 sachets de sucre vanillé (16 g)
  • 50 g de pépites de chocolat

Pour glaçage :

  • 250 g de chocolat
  • 1 cuillère à soupe d'huile
  • ½ banane
  • jus de citron

Préparation :
Dans un bol, écrasez les bananes avec une fourchette. Ajoutez l'huile, le sucre, la vanille et le zeste de citron. Mélangez et homogénéisez la composition. Incorporez la farine mélangée avec la levure chimique, le sel et le bicarbonate de soude. Ajoutez les chips de chocolat et mélangez.
Huilez un moule de gâteau et sauropodes de farine, ajoutez la pâte du gâteau et cuire à 180 ° C pendant environ 60 minutes.
Laissez refroidir le gâteau.
Pendant ce temps préparez le glaçage. Coupez les tranches de banane. Brossez-les avec du jus de citron pour ne pas oxyder.
Hachez le chocolat et faites-la fondre avec l’huile au bain-marie. Distribuez le chocolat fondu sur tout le gâteau. Décorez le gâteau avec des tranches de banane.
Bon appétit !

Vegan Chocolate Banana Bread 

Ingredients:


  • 3 ripe bananas
  • 175 g sugar
  • 200 ml of oil
  • 250 g flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon salt
  • lemon peel
  • ½ teaspoon baking powder
  • 2 sachets vanilla sugar (18 g)
  • 50 g chocolate chips

For glaze and garnish:

  • 250 g of chocolate
  • 1 tablespoon oil
  • ½ banana
  • lemon juice

Preparation:
In a bowl mash bananas with the back of a fork. Add oil, sugar, vanilla and lemon peel. Mix and homogenise the composition. Incorporate the flour mixed with baking powder, salt and baking soda. Add the chips chocolate and mix.
Brush a mold cake with oil and dust with flour, add the composition cake and bake at 180 C for about 60 minutes.
Let the cake cool.
Meanwhile prepare the glaze. Cut slices of banana. Brush them with lemon juice to not oxidize.
Chop chocolate and metl it with oil on a double boiler. Distribute the melted chocolate all over the cake. Decorate the cake with banana slices.
Enjoy!















No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...