Ingrediente :
- 1 pui întreg de 1,5 kg
- 1 ceapă mare
- 3 morcovi
- 3 păstârnaci
- 1 țelină mică
- 1 foaie de dafin
- ½ cană orez
- zeama de la o lămâie
- 4 gălbenușuri
- 200 ml smântână
- sare, piper
- 1 legătură pătrunjel
Preparare:
Pregătim o oală cu apă rece în care punem o linguriță de sare și foaia de dafin. Punem puiul și fierbem la foc mic. Eliminăm spuma care se formează la suprafață. Când puiul este fiert, îl scoatem și adăugăm orezul, legumele tocate mic și ceapa întreagă. Dacă apa scade prea mult, putem completa cu apă fierbinte.
Cât timp fierb legumele, eliminăm pielea și oasele și tăiem carnea în bucăți medii.
Când legumele sunt fierte al dente, adăugăm carnea de pui. Scoatem ceapa și foaia de dafin.
Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu smântâna și zeama de lămâie. Adăugăm pe rând, 4-5 polonice de supă fierbinte amestecând continuu. Turnăm amestecul în oala cu supă și amestecăm. Gustăm și adăugăm sare și piper. Mai lăsăm supa 5 minute apoi stingem focul. Adăugăm pătrunjel proaspăt tocat și servim.
Poftă bună!
Soupe de poulet à la grecque
Ingrédients :
- 1 poulet entier 1,5 kg
- 1 gros oignon
- 3 carottes
- 3 panais
- 1 petit céleri
- 1 feuille de laurier
- ½ tasse de riz
- jus d'un citron
- 4 jaunes d'œuf
- 200 ml de crème fraiche
- sel, poivre
- 1 bouquet de persil
Préparation :
Préparez un pot d'eau froide et ajoutez une cuillère à café de sel et la feuille de laurier. Ajoutez le poulet et faites bouillir à feu doux. Avec l’écumoire éliminez la mousse qui se forme à la surface. Lorsque le poulet est cuit, retirez-le et ajoutez le riz, légumes coupés en dés et l'oignon entier. Si l'eau s’évapore trop, complétez d'eau chaude.
Pendant que les légumes cuisent, enlevez la peau et les os du poulet et coupez-le en morceaux de taille moyenne.
Quand les légumes sont cuits al dente, ajoutez le poulet. Ôtez l'oignon et la feuille de laurier.
Dans un bol, mélangez les jaunes avec la crème et le jus de citron. Incorporez petit à petit 4-5 louches de bouillon chaud, en remuant continuellement. Versez le mélange dans le pot en mélangeant. Salez, poivrez. Laissez la soupe pendant 5 minutes puis éteignez le feu. Ajoutez le persil fraîchement haché et servez.
Bon appétit !
Greek chicken soup
Ingredients:
- 1 whole chicken 1.5 kg
- 1 large onion
- 3 carrots
- 3 parsnips
- 1 small celery
- 1 bay leaf
- ½ cup of rice
- juice of a lemon
- 4 egg yolks
- 200 ml of cream fraiche
- salt pepper
- 1 bunch of parsley
Preparation:
Prepare a pot of cold water and add a teaspoon of salt and bay leaf. Add the chicken and boil over low heat. With the skimmer eliminate the foam that forms on the surface. When the chicken is cooked transfer the bird to a large bowl and set aside to cool. Add in the soup the rice, diced vegetables and the whole onion. If the water evaporates too much, add hot water.
While the vegetables are cooking, remove the skin and bones from the chicken and cut into medium pieces.
When the vegetables are cooked al dente, add the chicken. Remove the onion and the bay leaf.
In a bowl, mix yolks with cream and lemon juice. Gradually add 4-5 ladles of hot soup, stirring constantly. Pour the mixture into the pot while mixing. Salt, pepper. Leave the soup for 5 minutes then turn off the heat. Add the freshly chopped parsley and serve.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment