Saturday, November 25, 2023

Doradă cu legume. Dorade aux légumes. Sea bream with vegetables

Jump to recipe

Dorada este peștele meu preferat. O prepar destul de des, și astăzi pentru că este dezlegare la pește vă propun o rețetă foarte ușoară, peste cu legume aromate la cuptor.

  Ingrediente :

  • o dorata mare curățată și spălată
  • 300 gr cartofi prefierti tăiați felii 
  • 2 morcovi tăiați rondele subțiri
  • 2 cepe mici tăiate rondele
  • 1 roșie  tăiată felii
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper boabe
  • 1 linguriță paprica
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • 1/2 linguriță tarhon uscat
  • puțin pătrunjel proaspăt pentru servit



Preparare:

Amestecăm legumele cu uleiul, sarea și condimentele și le punem într-o tavă. Ungem dorada cu ulei, o dăm cu sare și puțin tarhon și o stropim cu zeamă de lămâie. Facem 3 incizii in doradă și punem 3 felii de lămâie. Acoperim tava cu folie de aluminiu.

Coacem la cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute. După 35 de minute luăm folia și dăm cuptorul la gril 10 minute pentru ca peștele și legumele să devină puțin rumenite. Când este gata, presăram cu puțin pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!


Dorade aux légumes


Ingrédients:

  • une grande dorade nettoyée et lavée
  • 300 g de pommes de terre précuites coupées en tranches
  • 2 carottes coupées en rondelles fines
  • 2 petits oignons, finement hachés 
  • 1 tomate coupé rondelles
  • 1/2 citron
  • 3 cuillères à soupe d'huile d'olive
  • 1 cuillère à café de sel
  • 1 cuillère à café de grains de poivre
  • 1 cuillère à café de paprika
  • 1 cuillère à café de thym séché
  • 1 cuillère à café de romarin séché
  • 1/2 cuillère à café d'estragon séché
  • un peu de persil frais pour servir

Préparation:

Mélangez les légumes avec l'huile, le sel et les épices et les mettez-les dans un plateau. Badigeonnez la dorade d'huile, assaisonnez de sel et d'un peu d'estragon et arrosez de jus de citron. Faites 3 incisions dans la dorade et mettez 3 tranches de citron. Couvrez le plateau de papier d'aluminium.

Faites cuire au four préchauffé pendant 35 minutes. Au bout de 35 minutes, retirez le papier d'aluminium et mettez le four à le grill pour 10 minutes pour que le poisson et les légumes soient un peu dorés.  Quand c'est prêt, saupoudrez d'un peu de persil frais.

Bon appétit!


Sea bream with vegetables


Ingredients:

  • a large sea bream, cleaned and washed
  • 300 gr pre-cooked potatoes, cut into slices
  • 2 carrots cut into thin slices
  • 2 small onions, finely chopped
  • 1  sliced tomato
  • 1/2 lemon
  • 3 tablespoons of olive oil
  • 1 teaspoon of salt
  • 1 teaspoon of peppercorns
  • 1 teaspoon of paprika
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 1 teaspoon dried rosemary
  • 1/2 teaspoon dried tarragon
  • a little fresh parsley to serve

Preparation:

Mix the vegetables with the oil, salt, and spices and put them on a tray. Brush the sea bream with oil, season with salt and a little tarragon, and sprinkle with lemon juice. Make 3 incisions in the sea bream and add 3 lemon slices. Cover the tray with foil.

Bake in the preheated oven for 35 minutes. After 35 minutes, remove the foil and put the oven on the grill for 10 minutes so that the fish and vegetables are a little browned. When ready, sprinkle with a little fresh parsley.

Enjoy!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...