Tuesday, 21 October 2014

Pui cu lapte de cocos. Poulet au lait de coco. Chicken with coconut milk

Dacă vă place laptele de cocos în mâncare, vă place şi acest preparat.

Întotdauna am grijă să am în cămară lapte de cocos pentru că îl folosesc destul de des, atât în deserturi, cât şi în feluri principale.

Pentru această reţeta avem nevoie de:

  • 800 gr file piept de pui
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 ardei iuţi (eu am pus 1)
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 ml smântână lichidă
  • 1 linguriţă boabe de coriandru
  • 1 vârf cuţit ghimbir praf
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper
  • coriandru proaspăt pentru ornat

Cum procedăm:
Tăiem pieptul de pui în lamele potrivite. (Eu l-am găsit la supermarket gata tăiat).
După ce încingem uleiul, punem carnea de pui şi ceapa verde pe care am tăiat-o în bastonaşe potrivite. Le prăjim timp de 5 minute până se rumenesc uşor. Adăugăm praful de ghimbir. După cele 5 minute scoatem carnea şi ceapa şi le lăsăm deoparte, lăsând tigaia pe foc. Adăugăm în tigaie smântâna, laptele de cocos, sarea şi pierul.
Boabele de coriandru le zdrobim în mojar, iar ardeiul iute îl tăiem lamele fine sau rondele. Le adăugăm şi pe acestea în sos. Amestecăm din când în când (temperatura potrivită). Când sosul începe să fiarbă, adăugăm carnea şi ceapă în sos şi potrivin tempetarura aragazului de la mediu la scăzut. Acoperim şi lăsăm 15 minute amestecând din când în când.
Serviţi cu coriandru proaspăt tocat.
Poftă bună!

Poulet au lait de coco


Ingrédients :

  • 4 blancs de poulet (800 gr)
  • 1 botte d’oignons nouveaux
  • 2 petits piments doux (j’ai mis 1)
  • 25 cl de lait de coco
  • 10 cl de crème liquide
  • 1 cuill. à café de graines de coriandre
  • 1 pincée de gingembre en poudre
  • 6 tiges de coriandre 
  • 1 cuill. à soupe d’huile d’olive
  • sel, poivre


Préparation :
Coupez les blancs de poulet en lanières. Écrasez les graines de coriandre. Lavez, épépinez et émincez les piments. Epluchez et coupez les oignons en petits tronçons.
Faites chauffer l’huile dans une poêle. Faites dorer les lanières de poulet et les oignons 5 minutes à feu doux en remuant, puis saupoudrez de gingembre. Retirez-les et laissez la poêle sur le feu.
Versez aussitôt la crème liquide, le lait de coco, du sel et du poivre. Ajoutez les graines de coriandre et les piments. Faites chauffer à feu doux en remuant. Aux premiers frémissements, remettez les lanières de poulet et les oignons. Baissez le feu au minimum, couvrez et laissez cuire 15 minutes en remuant de temps en temps.
Répartissez les lanières de poulet, la garniture et la sauce dans des bols, puis décorez d’une tige de coriandre et servez immédiatement.
Bon appétit !

Chicken with coconut milk


Ingredients:

  • 4 chicken breasts (800 gr)
  • 1 bunch spring onions
  • 2 small chilies peppers (I put 1)
  • 25 cl of coconut milk
  • 10 cl cream
  • 1 teaspoon coriander seeds
  • 1 pinch powder ginger
  • 6 coriander stalks
  • 1 tablespoon olive oil
  • salt, pepper

Preparation:
Cut the chicken breasts into strips. Crush the coriander seeds. Wash, remove seeds and slice the peppers. Peel and cut the onions into small pieces.
Heat the oil in a skillet. Brown the chicken strips and onions for 5 minutes over low heat, stirring, then sprinkle with ginger. Remove them and leave the pan on the heat.
Pour immediately the cream, the coconut milk, salt and pepper. Add the coriander seeds and chilies. Heat over low heat, stirring. At the firsts stirrings, add the chicken strips and onions. Decrease the heat to low, cover and cook for 15 minutes, stirring from time to time.
Divide the chicken strips, the garnish and the sauce into bowls and decorate with a coriander stem and serve immediately.
Enjoy!


6 comments:

  1. Este o idee minunata de a face acest gen de mancare. Imi place sa mananc cocos asa ca probabil imi va placea si in acest tip de combinatii.

    ReplyDelete
  2. Iulia stiu ca iti place foarte mult nuca de cocos. Asa ca este posibil sa-ti placa si acest fel. Chiar sunt curioasa… Daca vei prepara acest fel, da-mi de stire daca ti-a placut :)

    ReplyDelete
  3. Ce imi place reteta ta! Cred ca am s-o incerc si eu.

    ReplyDelete
  4. Mulţumesc Maria pentru vizită şi pentru apreciere. Sper să încerci această rețetă şi sper să fie pe placul tău.

    ReplyDelete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...