Pentru această reţeta am folosit:
- 8 calamari
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 linguriţă sare
- 1 praf piper
- 3 vârfuri cuţit curcuma
- 1 crenguţa rozmarin proaspăt
- 2 linguriţe rozmarin uscat
- 1 căţel usturoi
Cum procedăm:
Pentru că am avut calamari congelaţi, i-am lăsat la dezgheţat în apă rece.
Apoi am luat câte un calamar şi l-am tăiat rondele dar nu de tot, astfel încât calamarul să rămână întreg.
Am făcut o marinată cu condimentele enumerate mai sus: ulei de măsline, zeamă de la o lămâie, usturoiul pisat, sare, piper, curcuma şi rozmarin. Calamarii îi lăsăm la marinat măcar 15 minute.
Am prăjit calamarii în 3 tigăi pentru a evita arderea lor. Luăm calamarii din marinată şi îi prăjim în ulei de măsline încins.
Merg de minune cu cartofi prăjiţi, crochete sau cartofi la cuptor şi salalata verde.
Stropiţi calamarii cu lămâie.
Poftă bună!
Le nom fait déjà rêver !
ReplyDeleteC'est superbe !
ReplyDeleteBise
Merci beaucoup Mel.
ReplyDeleteBise