Pentru această reţeta avem nevoie de:
- 2,4 kg ficat proaspăt de pui
- 500 ml bere neagră
- 3 cepe mari
- 3 căţei de usturoi mari
- 4 frunze de dafin
- 1 crenguţa mică de rozmarin
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- piper
- sare
- pătrunjel proaspăt
Pentru a evita sfărâmarea ficăţeilor în timpul coacerii, aceştia trebuie spălaţi în apă foarte rece de mai multe ori, până eliminăm tot sângele. După această etapă putem să trecem la prepararea mâncării.
Ceapa o tocăm mai mare, peştişor şi o călim în ulei. După ce această devine translucidă, adăugăm ficăţeii scurşi de apă. Adăugăm şi ½ din usturoiul tocat mărunt, berea, şi condimentele dar nu şi sare pentru că această va întări ficăţeii.
Lăsăm la foc mediu, cu capac, timp de 20 minute, amestecând cu grijă, din când în când. După această etapă luăm capacul şi mai lăsăm să fiarbă 25 minute astfel încât sosul să se mai reducă. Adăugăm şi restul de usturoi. Amestecăm cu grijă. La sfârşit adăugăm sarea şi pătrunjel proaspăt. Este delicios cu mămăliguţă sau cu pire de cartofi.
Poftă bună!
Je ne connaissais pas cette recette, qu'est que ca l'air bon ! Les photos mettent l'eau à la bouche :)
ReplyDeleteMerci beaucoup Manuella.
ReplyDelete:)
Though I don't know what is the yellow stuff but this dish sure looks yummy. Thanks for dropping by my blog.
ReplyDeleteHi Edith and thanks for your visit on my blog. The yellow stuff is polenta, which goes very well with this dish of chicken livers.
ReplyDelete