Saturday, May 19, 2018

Varză de Bruxelles cu bacon. Choux de Bruxelles au bacon. Brussel sprouts with bacon

Dacă strâmbați din nas atunci când vine vorba de varză de Bruxelles, vă recomand să încercați această rețetă simplă care vă va schimba părerea. Consumat ca atare sau ca garnitură, acest preparat mai schimbă felurile poate prea clasice cu care eram obișnuiți, pe lângă faptul că această legumă este foarte sănătoasă datorită vitaminelor și mineralelor pecare le conține.

Ingrediente :

  • 1,5 kg varză de Bruxelles 
  • 100 ml oțet 
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu 
  • 300 g bacon afumat 
  • 3 fire cimbru 
  • 3 cepe tocate 
  • 2 căței usturoi zdrobit 
  • ½ legătură pătrunjel 
  • 1 lingură unt 
  • sare și piper 

Preparare:
Tăiem o parte din cotorul verzei și îndepărtăm primele frunze. Facem câte o incizie în fiecare cotor în formă de cruce pentru a accelera fierberea lor. Punem varza într-un vas cu apă rece amestecată cu oțetul și o lăsăm 10 minute. În acest fel eliminăm eventualele insecte.
Într-o cratiță punem apă cu o linguriță de sare și o așezam pe foc mediu. Când apa este fierbinte adăugăm bicarbonatul și varza și lăsăm să fiarbă timp de 10-15 minute, până când varza este fiartă al dente. Scoatem varza și o clătim cu apă foarte rece pentru a opri fierberea.
Într-o tigaie mare încingem puțin ulei. Adăugăm untul și călim ceapă până când devine translucidă. Adăugăm baconul, usturoiul și cimbrul amestecând constant. Adăugăm varza, potrivim cu sare și piper și mai lăsăm 5 minute până când se îmbină aromele. Retragem tigaia de pe foc și adăugăm pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

Choux de Bruxelles au bacon


Ingrédients :

  • 1,5 kg de choux de Bruxelles
  • 100 ml de vinaigre
  • 1 cuillère à café de bicarbonate de soude
  • 300 g de lardon fumé
  • 3 brins de thym
  • 3 oignons hachés
  • 2 gousses d'ail écrasées
  • ½ bouquet persil
  • 1 cuillère à soupe de beurre
  • sel et poivre

Préparation :
Coupez une partie du pied et retirez les premières feuilles. Faites une incision en forme de croix à la base des choux de Bruxelles pour accélérer la cuisson. Mettez le chou dans un bol d'eau froide mélangée avec du vinaigre et laissez-le pendant 10 minutes. De cette façon, on élimine les possibles insectes.
Dans une casserole, mettez de l'eau avec une cuillère à thé de sel et placez-le sur feu moyen. Lorsque l'eau est bouillante ajouter le bicarbonate et le chou et laisser bouillir pendant 10-15 minutes, jusqu'à ce que le chou soit cuit al dente. Sortez et égouttez le chou et rincé-le à l'eau froide pour arrêter la cuisson.
Dans une grande casserole, faites chauffer un peu d'huile. Ajoutez le beurre et l'oignon jusqu'à ce qu'il devienne translucide. Ajoutez le lardon, l'ail et le thym, en remuant constamment. Ajoutez le chou, salez et poivrez et laisser 5 minutes jusqu'à ce que les arômes se combinent. Retirer la casserole du feu et ajoutez le persil haché.
Bon appétit !

Brussel sprouts with bacon


Ingredients:

  • 1.5 kg of Brussels sprouts
  • 100 ml of vinegar
  • 1 teaspoon of baking soda
  • 300 g smoked bacon
  • 3 sprigs of thyme
  • 3 chopped onions
  • 2 crushed garlic cloves
  • ½ bunch parsley
  • 1 tablespoon of butter
  • salt and pepper

Preparation:
Cut off a part of the foot and remove the first leaves. Make a cross-shaped incision at the base of Brussels sprouts to speed the cooking. Put the cabbage in a bowl of cold water mixed with vinegar and leave it for 10 minutes. In this way, we eliminate possible insects.
In a saucepan, add water with a teaspoon of salt and place on medium heat. When the water is boiling add the baking soda and brussels sprouts and let it boil for 10-15 minutes, until it is cooked al dente. Take out and drain the sprouts and rinse with cold water to stop cooking.
In a large saucepan, heat a little oil. Add the butter and fry the onion until it becomes translucent. Add the bacon, garlic and thyme, stirring constantly. Add the sprouts, salt and pepper and leave for 5 minutes until the flavours are combined. Remove the pan from the heat and add the chopped parsley.
Enjoy!















No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...