Tuesday, 22 January 2019

Ka’ak / Kaak pâine palestiniană cu susan. Ka'ak pain palestinien au sésame. Ka'ak Palestinian Sesame Bread

Sunt o mare iubitoare de pâine.  De fiecare dată când descopăr o rețetă de sunt nerăbdătoare să o încerc și iată, o ocazie să va prezint astăzi o pâine cu o formă frumoasă de poșeta, sau sacoșa, foarte populară în Palestina.

Ingrediente :

  • 630 gr făină 
  • 250 ml apă călduță 
  • 7 gr drojdie uscată 
  • 75 ml lapte 
  • 75 ml iaurt grecesc 
  • 1 linguriță sare 
  • 1 lingură zahăr 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • 1 ou bătut 
  • 100 gr susan alb 

Preparare :
Într-un bol amestecăm apa căldută cu drojdia și zahărul. Lăsăm amestecul timp de 10 minute, pană când drojdia se activează și formează spume.
Adăugăm făina, sarea, laptele, iaurtul și uleiul și frămantăm pană obținem un aluat elastic și nelipicios. Lăsăm aluatul acoperit la dospit pentru 45 – 60 de minute, pană când acesta își dublează volumul. După ce a crescut, frământăm puțin aluatul, apoi îl porționăm în 6 bucăți egale. Luăm o bucată de aluat și dăm o formă ovală, pe care o aplatizam. Putem folosi degetele făcând mișcări circulare în centrul pâinii, sau putem să folosim un pahar și să decupăm mijlocul. Pâinile vor avea o formă de poșeta, sau sacoșă. Procedăm așa cu toate bucaţile. Lăsăm painicile la odihnit 30 de minute, acoperite cu folie de plastic.
Ungem pâinicile cu ou bătut și presărăm cu susan. Le punem pe o tavă acoperită cu foaie de copt.
Coacem pâinicile în cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 10 - 15 minute, până când acestea devin aurii.
Poftă bună!

Ka'ak pain palestinien au sésame


Ingrédients :

  • 630 gr de farine
  • 250 ml d'eau tiède
  • 7 g de levure sèche
  • 75 ml de lait
  • 75 ml de yaourt grec
  • 1 cuillère à café de sel
  • 1 cuillère à soupe
  • 1 cuillère à soupe d'huile d'olive
  • 1 œuf battu
  • 100 g de sésame blanc

Préparation :
Dans un bol, mélangez l'eau tiède avec la levure et le sucre. Laissez le mélange pendant 10 minutes, jusqu'à ce que la levure s'active et forme des mousses.
Ajoutez la farine, le sel, le lait, le yogourt et l'huile et pétrissez jusqu'à obtenir une pâte élastique et non collante. Laissez la pâte couverte pendant 45 - 60 minutes, jusqu'à ce qu'elle double de volume. Pétrissez un peu de pâte, puis la divisez-la en 6 parties égales. Prenez un morceau de pâte et donnez-le une forme ovale. Aplatissez-la. Vous pouvez utiliser les doigts pour faire des mouvements circulaires au centre du pain, ou vous pouvez utiliser un verre et découper le milieu. Le pain aura la forme d'un sac à main. Procédez de cette manière pour le reste de pâte. Laissez reposer les pains pendant 30 minutes, recouverte d'une feuille de plastique.
Badigeonnez la surface des pains avec l'œuf battu et saupoudrez de sésame. Placez les pains sur une plaque recouverte de papier sulfurisé.
Faites cuire les pains dans le four préchauffé à 180 ° C pendant 10-15 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient dorés.
Bon appétit !

Ka'ak Palestinian Sesame Bread

Ingredients:

  • 630 gr of flour
  • 250 ml lukewarm water
  • 7 g dry yeast
  • 75 ml of milk
  • 75 ml Greek yogurt
  • 1 teaspoon of salt
  • 1 tablespoon
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 1 beaten egg
  • 100 g white sesame

Preparation:
In a bowl, mix lukewarm water with yeast and sugar. Leave the mixture for 10 minutes, until the yeast activates and forms foams.
Add the flour, salt, milk, yogurt and oil and knead until you get an elastic, non-sticky dough. Leave the dough covered for 45 - 60 minutes until doubled in size. Knead a little dough, then divide it into 6 equal parts. Take a piece of dough and give it an oval shape. Flatten. You can use your fingers to make circular movements in the centre of the bread, or you can use a glass and cut out the middle. The bread will be shaped like a handbag. Do this for the rest of the dough. Let the bread rest for 20 minutes, covered with a plastic sheet.
Brush the surface of the bread with beaten egg and sprinkle with sesame. Place the loaves on a baking tray lined with parchment paper.
Bake the bread in the preheated oven at 180 ° C for 10-15 minutes, until golden brown.
Enjoy!




















No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...