Saturday, June 30, 2018

Ficăței de pui înveliți în bacon. Foies de volaille enroulés dans du bacon. Bacon wrapped chicken livers

Dacă vă place ficatul de pui, trebuie să încercați această rețetă. Ficatul iese aromat și fraged, și arată bine. Acest fel putem servi că atât ca aperitiv cât și ca fel principal alături de garnitura preferată. Eu una i-aș servi cu  mămăliguță.

Ingrediente :

  • 500 gr ficat de pui 
  • 300 gr felii de bacon fîn 
  • 1 pahar de vin alb 
  • 6 căței usturoi 
  • câteva fire de cimbru 
  • sare și piper 
  • puțin ulei 

Preparare :
Pisam usturoiul și adăugăm puțin ulei și apa, sare și piper.
Spălam ficatul în apă rece de mai multe ori, până când apa iese curată. Tăiem în 2 fiecare bucată de ficat, apoi le ungem cu sosul de usturoi.
Ungem feliile de bacon cu sosul de usturoi apoi înfășuram fiecare bucată de ficat cu câte 2 felii de bacon.
Așezăm rulourile într-o tavă. Adăugăm vinul, restul de sos de usturoi, sare, piper și cimbrul. Coacem rulourile timp de 30 de minute la 180 C.
Poftă bună!

Foies de volaille enroulés dans du bacon


Ingrédients :

  • 500 g de foie de volaille
  • 300 g de tranches de bacon très fins
  • 1 verre de vin blanc
  • 6 gousses d'ail
  • quelques brins de thym
  • sel et poivre
  • un peu d'huile


Préparation :
Écrasez l'ail et ajoutez un peu d'huile et d'eau, salez et poivrez.
Lavez le foie à l'eau froide plusieurs fois, jusqu'à ce que l'eau soit claire. Egouttez les foies. Coupez chaque marceau de foie en 2, et badigeonnez-les avec la sauce à l’ail.
Badigeonnez les tranches de bacon avec sauce à l'ail, puis enroulez chaque morceau de foie avec 2 tranches de bacon.
Placez les rouleaux dans un bac. Ajoutez le vin, le reste de la sauce à l'ail, du sel, du poivre et le thym. Faites cuire les rouleaux dans le four préchauffé à 180 ° C pendant 30 minutes.
Bon appétit !

Bacon wrapped chicken livers


Ingredients:

  • 500 g of chicken liver
  • 300 g of slices of fine bacon
  • 1 glass of white wine
  • 6 cloves of garlic
  • a few sprigs of thyme
  • salt and pepper
  • a little oil


Preparation:
Crush the garlic and add a little oil and water, salt and pepper.
Wash the livers with cold water several times until the water is clear. Drain the livers. Cut each piece of liver in 2, and brush with the garlic sauce.
Brush the slices of bacon with garlic sauce, then wrap each piece of liver with 2 slices of bacon.
Place the rolls in a tray. Add the wine, the rest of the garlic sauce, salt, pepper and thyme. Cook the rolls in the preheated oven at 180 ° C for 30 minutes.
Enjoy!












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...