Friday, August 7, 2015

Hummus


Ador hummusul şi îl consum în special în zilele de post. Am încercat multe variante de humus dar cel mai mult îmi place acesta, clasic, servit cu pâine albă şi măsline verzi.

Avem nevoie de:
  • 600 gr năut fiert
  • 4 linguri tahini (pastă foarte fină de susan)
  • 3 căţei usturoi
  • 1 linguriţă sare
  • sucul de la ½ sau 1 lămâie
  • 5 linguri ulei
  • apă
  • 3 - 4 linguri de apă foarte rece (la sfârşit)
  • opţional pentru ornat: boabe de năut, paprika, cumin, pătrunjel şi ulei

Cum procedăm:
Mixăm cu blenderul toate ingredientele, adăugând apă în funcţie de consistentă dorită. La sfârşit adăugăm 3, 4 linguri de apă foarte rece şi mixăm câteva secunde. Astfel pasta va deveni foarte fină. Simplu şi delicios!
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...