Monday, 10 August 2015

Salata de fructe in bol de pepene. Salade de fruits dans un bol de melon. Fruit salad in melon bowl

Ce poate fi mai bun într-o zi călduroasă de vara decât o salată de fructe răcoritoare, sănătoasă şi plină de vitamine? De asemenea, poate fi desertul ideal în post.
Îmi place să servesc această salată în cupe de pepene, mi se pare estetic şi original.
La o salată de fructe putem folosi fructe de sezon, cele preferate sau cele pe care le avem la îndemână. Cantităţile oscilează în funcţie de preferinţe şi de mărimea pepenilor.
Pentru această salată am folosit:
  • 1 pepene verde
  • ½ banană
  • ½ măr
  • 2 ciorchini de struguri
  • 2 caise
  • câteva căpşuni şi zmeură
  • 3-4 linguri de cognac
  • frunze de mentă pentru ornat

Cum procedăm:
Spălăm pepenele şi-l ştergem cu un prosop. Îl tăiem pe jumătate, în zig-zag. Scobim mijlocul pepenelui şi aruncăm sâmburii. Cu ajutorul unei linguriţe luăm bucăţi de miez de pepene (ca să mai subţiem « bolurile ») pe care le folosim la salată. Tăiem fructele potrivit şi le stropim cu cognac. Dacă serviţi mai târziu salata, stropiţi bucăţile de merel şi banane cu zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea (înnegrirea) lor.
Poftă bună!

Salade de fruits dans un bol de melon


Ingrédients :

  • 1 melon
  • ½ banane
  • ½ pomme
  • 2 grappes de raisin
  • 2 abricots
  • quelques fraises et framboises
  • 3-4 cuillères à soupe de cognac
  • feuilles de menthe pour garnir

Préparation :
Lavez le melon, essuyez-le avec une serviette et coupez-le en deux en zigzag. Creusez le milieu du melon et jetez les graines. À l'aide d'une cuillère à fruits, coupez quelques morceaux de melon (pour mincer les bols). Coupez les fruits et arrosez-les de cognac. Si vous servez la salade plus tard, arrosez les pommes et les bananes de jus de citron pour éviter leur oxydation. Ajoutez des feuilles de menthe pour garnir et servez.
Bon appétit !

Fruit salad in melon bowl


Ingredients:

  • 1 melon
  • ½ banana
  • ½ apple
  • 2 bunches of grapes
  • 2 apricots
  • some strawberries and raspberries
  • 3-4 tablespoons of cognac
  • mint leaves to garnish

Preparation:
Wash the melon, wipe it with a towel and cut it in half in zigzag. Carve the middle of the melon and discard the seeds. Using a fruit spoon, cut some ball pieces of melon (to thin the "bowls). Cut the fruits and drizzle them with cognac. If you serve the salad later, sprinkle apple and bananas with lemon juice to avoid their oxidation. Add mint leaves for garnish and serve.
Enjoy!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...