Avem nevoie de:
- 1 piept de raţă proaspăt cu piele
- 1 lingură de miere
- 3 linguride oţet balsamic
- sare şi piper
- 8 cartofi medii
- 50 g unt
- 1 căţel usturoi
- pătrunjel proaspăt
- mentă proaspătă
- sare
Punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi la fiert. Între timp prăjim usturoiul puţin cât să fie uşor rumenit. Tocăm mărunt mentă şi pătrunjelul. După ce au fiert cartofii adăugăm ingredientele menţionate anterior şi amestecăm bine.
Pieptul de rată îl crestăm pe partea cu piele, cu mare grijă pentru a nu atinge carnea. Îl punem la prăjit în tigaia rece, fără ulei, la foc mic pentru 10 minute, până când va lasă aproape toată grăsimea. Încingem cuptorul.
Din când în când eliminăm surplusul de grăsime lăsat în tigaie. După această etapă, întoarcem pieptul de raţă şi îl mai lăsăm 3 minute. Asezonam carnea si o punem în cuprorul încins pentru 2,5 minute.
Între timp facem sosul. În tigaia în care am prăjit carnea punem oţetul balsamic apoi adăugăm mierea. Lăsăm câteva secunde, 1 minut până acesta se reduce şi se îngroaşă.
(Dacă doriţi, puteţi să ungeti pieptul de rată cu acest sos înainte de a-l da la cuptor).
Pieptul de rată a ieşit fraged şi roziu iar sosul acesta merge foarte bine cu acest fel. Piureul este de asemenea foarte aromat şi bun. Servim pieptul de rată întreg sau feliat, după preferinţă.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment