Pentru această reţeta avem nevoie de:
- 500 gr orez pentru paella
- 600 gr file de somon fără piele
- 500 gr fructe de mare
- 500 gr scoici
- 200 gr creveţi prefierţi
- 3 cepe
- 1 ardei roşu
- 5 căţei mici de usturoi
- 200 gr mazăre
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriţă curcuma
- 1 lingură sare
- 250 gr roşii în conservă
- apă
Cum procedăm:
Punem fructele de mare la prăjit în ulei de măsline (după ce au fost lăsate la decongelat). Pentru că am avut fructe de mare congelate, ele lasă apă destul de mult. Le scurgem de apă şi după ce s-au rumenit le punem deoparte.
Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei de măsline. După ce devine translucidă, adăugăm şi ardeiul tăiat julienne si usturoiul tocat mărunt. Adăugăm condimentele şi roşiile din conservă, amestecând pentru a obţine un sos. Adăugăm orezul (pe care îl spălăm înainte) şi apă cât să acopere orezul. Puteţi să folosiţi supă de legume în loc de apă. Amestecăm constant şi lăsăm la foc potrivit. Orezul va absorbi apă, aşadar va trebui să adăugăm apă din nou (după ce această scade) şi să supraveghem în continuare orezul până acesta fierbe al dente. Când orezul este gata, adăugăm creveţii şi scoicile. Mai lăsăm 5 minute şi gata.
Somonul îl tăiem după preferinţă, şi îl prăjim în puţin ulei. După ce ste gata îl scoatem pe un şevetel de hârtie pentru a eleimina surplusul de grăsime. Aşezăm bucăţile de somon în orez şi ornăm cu creveţi şi scoici.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment