Ingrediente :
- 1 kg cartofi
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 100 g făină
- 1 crenguţa cimbru proaspăt
- 1 plic praf de copt
- 9 felii de salam chorizo
- 100 g brânză rasă
- sare, piper
Preparare :
Încălzim cuptorul la 180°C.
Amestecăm ouăle, laptele, praful de copt, făina, cimbrul, brânza, sare şi piper. Curăţăm şi spălăm cartofii. Tăiem cartofii în felii foarte subţiri folosind o mandolină (sau un cuţit sau un robot). Adăugăm feliile treptat în aluat. Adăugăm şi feliile de chorizo şi amestecăm bine.
Tapetăm cu ulei şi făină o tavă de 20 cm. Turnăm compoziţia în tavă şi o netezim cu o lingură. Dăm la cuptor pentru 40-50 de minute. În cazul în care suprafaţa se rumeneşte prea repede, acoperim cu folie de aluminiu. Se serveşte caldă.
Poftă bună!
Gâteau invisible aux pommes de terre et au chorizo
Ingrédients :
- 1 kg de pommes de terre
- 2 œufs
- 150 ml de lait
- 100 g de farine
- une branche de thym frais
- 1 sachet de levure chimique
- 9 tranches de chorizo
- 100 g de fromage râpé
- sel, poivre
Préparation :
Préchauffez le four à 180 C (th.6).
Mélangez les œufs, le lait, la levure chimique, la farine, le thym, le fromage, le sel et le poivre. Epluchez et lavez les pommes de terre.
Coupez les pommes de terre en tranches très fines à l'aide d'une mandoline (ou d'un couteau ou d'un robot). Ajoutez au fur et à mesure dans la pâte. Ajoutez le chorizo et mélangez.
Huilez un moule de 20 cm, saupoudrez-le de farine et retirez l’excédent en tapotant. Versez la pâte, lissez à l’aide d’une cuillère. Enfournez pour 40 à 50 min. Si la surface dore trop vite, couvrez-la d’une feuille d’aluminium. Laissez le gâteau refroidir avant de démouler. Servez tiède.
Bon appétit !
Invisible potatoes cake with chorizo
Ingredients:
- 1 kg of potatoes
- 2 eggs
- 150 ml milk
- 100 g of flour
- a spring of fresh thyme
- 1 sachet of baking powder
- 9 slices of chorizo
- 100 g grated cheese
- salt pepper
Preparation:
Preheat the oven to 180 C.
Mix the eggs, milk, baking powder, flour, thyme, cheese, salt and pepper. Peel and wash the potatoes.
Cut the potatoes into very thin slices using a mandolin (or a knife or a robot). Add them gradually in the dough. Add the chorizo and mix.
Oil a 20 cm pan, sprinkle with flour and remove excess by tapping. Pour the dough, smooth with a spoon. Bake for 40 to 50 minutes. If the surface browns too quickly, cover with aluminum foil. Serve warm.
No comments:
Post a Comment