Avem nevoie de:
- 5 ardei galbeni
- 5 ardei roşii
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri capere
- sare şi piper
Cum procedăm:
Spălăm ardeii şi-i aşezăm pe o tavă tapetata cu hârtie de copt. Îi punem în cuptorul preîncălzit, pentru 45 de minute. Îi supraveghem şi când vedem că se înnegresc îi întoarcem. După ce s-au copt, îi punem untr-un vas, îi presăram cu sare şi-i acoperim cu un capac. Lăsăm până se înmoaie şi se răcesc; aşa se curăţă mai uşor. Îi curăţăm de coajă şi de cotor. Îi tăiem felii, punem usturoiul pisat, uleiul şi caperele, sare şi piper după gust. Lăsăm la marinat pentru 30 de minute.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment