Am folosit următoarele ingrediente:
Pentru sos:
- 7 roşii medii decojite
- 2 cepe
- 1 morcov
- sare, piper
Pentru stratul de legume:
- 1 + ½ dovlecei
- 1 vânătă
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 1 ardei portocaliu
- 1 ardei galben
- sare, piper
- rozmarin, puţin cimbru uscat
- 2 căţei usturoi
- ulei de măsline
Cum procedăm:
Pentru a decoji roşiile simplu, le crestăm şi le punem int-o oală cu apă fierbinte pentru câteva secunde. Apoi le scoatem într-un vas cu apă rece. Coaja se va desprinde foarte uşor. Morcovul îl dăm pe răzătoare. Tocăm ceapa potrivit şi o călim până devine translucidă. Adăugăm morcovul ras şi roşiile tăiate cuburi. Acoperim şi lăsăm 3 – 4 minute până capătă consistentă unui sos. După ce s-a răcit, îl mixăm cu mixerul.
Legumele le tăiem rondele subţiri. Turnam sosul în tavă, peste care aşezăm feliile de legume. Deasupra am pus usuroi pisat amestecat cu ulei, sare şi piper. Am adăugat puţin cimbru şi o crenguţa de rozmarin. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor, la 180º C pentru 45 minute. Apoi descoperim şi mai lăsăm 10 – 15 minute.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment