Monday, November 10, 2014

Supa crema de dovleac


A venit toamna de ceva timp şi odată cu ea o mulţime de fructe şi legume specifice acestui anotimp superb. Această supă are tot ce-i trebuie: culoare, gust şi savoare.

Deşi acesta este un blog cu reţete, mi-aş dori să postez din când în când câteva cântece care îmi plac mult. Şi am să încep cu un cântec care nu are nevoie de nici o prezentare.
Nichita Stănescu este unul din poeţii mei preferaţi, iar Nicu Alifantis a avut ideea genială de a pune versurile acestui mare poet pe o muzică atât de frumoasă şi potrivită…

Pentru această supă avem nevoie de:

  • 3 dovleci potriviţi (au avut în total în jur de 2,5 kg) 
  • 2 morcovi 
  • 2 cepe 
  • 2 cartofi 
  • ½ ghimbir 
  • 20 gr unt 
  • 150 gr smântână 
  • ulei de nuca 
  • nucşoară praf 
  • sare 
  • piper alb 


Cum procedăm:
Tăiem ceapă potrivit şi o călim în ulei până se înmoaie. Tăiem şi morcovii şi-i adăugăm în ceapă. Tăiem cartofii şi-i punem în aceeaşi tigaie. Adăugăm 3 pahare cu apă. Adăugăm şi untul şi condimentele, ghimbirul tăiat mărunt şi acoperim. Tăiem dovleceii  în jumătăţi, îi scobim de miez şi samburi şi-i curăţăm de coajă. Dacă doriţi, puteţi să păstraţi 1, 2 jumătăţi de dovleac pe post de castron; dar să-i scobiţi bine, şi cu grijă, pentru a avea suficientă materie prima pentru supă. Aşadar tăiem miezul mărunt şi-l adăugăm în celelelte legume. Mai adăugăm 2 pahare de apă, în funcţie de preferinţele noastre; dacă dorim o supă mai concentrată sau mai lejeră. Lăsăm pe foc până când legumele sunt fierte. Adăugăm smântână. Mixăm cu mixerul şi gata.
Se poate servi cu seminţe de dovleac uşor rumenite, cu cipsuri de bacon sau cu smântână.
Poftă bună!



2 comments:

  1. Hi Simona, this pumpkin soup looks awesome! Even without the English version, I can tell you that this is yummy! Thumbs up to you for the beautiful shots too. Warmest regards :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ivy. Thank you for your kind words. Warmest regards
      :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...