Saturday, 26 September 2015

Prajitura cu mere si iaurt. Gouéron aux pommes. Apple Yogurt Cake

De fiecare dată când încerc o nouă reţetă de prăjitură cu mere îmi spun: aceasta este cea mai bună! De fapt, am o slăbiciune pentru prăjiturile cu mere. Toate sunt bune.
Am descoperit această reţetă la emisiunea «La meilleure Boulangerie de France». Prăjitura are o consistenţă moale şi uşor umedă datorită merelor. Este un regal! denumirea originală este: Gouéron aux pommes. Merită să încercaţi!

Avem nevoie de:
  • 650 g mere
  • 150 gr făină
  • 3 ouă (eu am pus 4 ouă mici)
  • 1 iaurt (150 ml)
  • 50 gr zahăr
  • 25 gr unt sărat
  • 50 ml cognac sau rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • ½ plic praf de copt

Cum procedăm:
Curăţăm merele de coajă şi cotor şi le tăiem potrivit. Le călim în untul sărat dar nu foarte tare, pentru că ele trebuie să fie puţin crocante. La sfârşit adăugăm cognacul.
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul; adăugăm iaurtul. Adăugăm făina şi praful de copt treptat, amestecând până se omogenizează compoziţia. Amestecăm compoziţia cu merele şi o punem într-o tavă (24 cm) tapetata cu unt şi făină sau hârtie de copt. Coacem prăjitură la 180 C pentru 25 de minute.
Poftă bună!


Gouéron aux pommes


Ingrédients :

  • 650 g de pommes
  • 150 gr de farine
  • 3 œufs (j'ai mis 4 petits œufs)
  • 1 yaourt (150 ml)
  • 50 gr de sucre
  • 25 gr de beurre demi-sel
  • 50 ml de cognac ou de rhum
  • 1 sac de sucre vanillé
  • ½ sachet de levure chimique

Préparation :
Epluchez les pommes, ôtez le cœur, et coupez-les en cubes moyens.
Faites fondre le beurre dans une grande poêle et faites-y revenir les pommes. Elles doivent rester un peu croquantes.  Versez le rhum.
Dans un saladier, fouettez les œufs avec le sucre. Ajoutez le yaourt puis la farine et la levure tamisée. Mélangez jusqu’à l’homogénéisation. Incorporez les pommes.
Versez cette préparation dans un moule de 24 cm de diamètre, graissé et saupoudré de farine (ou recouverte du papier sulfurisé). Faites cuire 25 minutes dans le four préchauffé à 180° C.
Bon appétit !


Apple Yogurt Cake


Ingredients:

  • 650 g apples
  • 150 gr flour
  • 3 eggs (I put 4 small eggs)
  • 1 yogurt (150 ml)
  • 50 grams of sugar
  • 25 g demi-salted butter
  • 50 ml cognac or rum
  • 1 sachet vanilla sugar 
  • ½ sachet baking powder

Preparation:
Peel the apples, remove the core, and dice them in medium cubes.
In a frying pan sauté apple with butter, keeping them a bit crunchy; add the cognac.
In a bowl beat the eggs with the sugar; add yogurt. Add the flour and baking powder gradually, stirring until the composition is homogenized. Add the apples. Pour the mixture into a backing tray (24 cm) greased ad dusted with flour or lined with parchment paper. Bake the cake in the preheated oven at 180° C for 25 minutes.
Enjoy!











6 comments:

  1. Très joli blog....des recette bien gourmandes et tentantes...j'aime beaucoup !
    je reviendrai ! bonne soirée

    ReplyDelete
    Replies
    1. C'est gentil. Merci beaucoup Anièce pour ta visite. Bonne soirée!

      Delete
  2. Simi, este absolut extraordinara aceasta prajitura. Este cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o vreodata. As manca in fiecare zi un astfel de desert.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Iulia, cred ca te referi la prajitura invizibila de mere :-), nu? Insa sunt tare curioasa daca si aceasta iti va placea la fel de mult. Oricum, amandoua sunt delicioase. Astept impresii si dupa ce degusti aceasta praji ;-)

      Delete
    2. Da, am incurcat retetele. Este vorba de prajitura invizibila insa si aceasta este buna. Am facut si eu acea reteta si a iesit d-e-l-i-c-i-o-a-s-a.

      Delete
    3. Iulia, ma bucur mult ca ti-a placut prajitura.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...