Însă am respectat reţeta şi am lăsat-o ca atare.
Avem nevoie de:
- 1 doradă potrivită (a mea a avur 445 g)
- 800 gr sare mare (sau mai mult dacă peştele este mai mare)
- 2 foi de dafin
- 1/2 lămâie
- 2 crenguţe cimbru
- 2 crenguţe rozmarin
- boabe de coriandru şi piper
- 2 albuşuri de ou
- 1 lămâie
- 25 gr unt
- 2 linguri ulei de măsline
Cum procedăm:
Curăţăm şi spălăm bine dorada. O ştergem cu prosop de hârtie. Punem în interiorul doradei felii de lămâie, condimentele şi ierburie aromatice.
Amestecăm sarea cu cele 2 albuşuri.
Într-o tavă (este bine să o punem o foaie de copt) punem un start de sare, peste care punem peştele. Acoperim toată dorada cu sare şi dăm la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute la 180C.
Între timp facem sosul. Punem pe foc sucul de la lămâie şi uleiul (nu trebuie să fiarbă, doar să se înfierbânte). Luăm de pe foc şi adăugăm treptat câte puţin unt amestecând continuu pentru a obţine un sos omogen.
Când dorada este gata crusta va fi foarte tare, va trebui să o spargem cu un ciocan pentru a o înlătura. Servim dorada cu sos şi cu garnitura preferată.
Poftă bună!
Daurade en croute de sel
Ingrédients :
- 1 daurade (445 gr)
- 2 blancs d’œufs
- 800 g de gros sel
- quelques rondelles de citron
- quelques branches de romarin et thym
- quelques graines de fenouil
- quelques feuilles de laurier
Sauce citron
- le jus de 1 citron
- 25 g de beurre
- 3 cuil. à soupe d’huile d’olive
Préparation :
Eviscérez et rincez la daurade.
Préchauffez votre four à 200 C (th. 6-7). Dans un grand saladier, mélangez les blancs d’œufs avec le gros sel. Farcissez l’intérieur du poisson avec les rondelles de citron, le romarin, le fenouil et le laurier. Sur une plaque allant au four, mettez la moitié du gros sel. Disposez dessus la daurade et recouvrez avec le reste du sel. Enfournez et laissez cuire 40 min.
Dans une casserole, faites chauffer le jus de citron et l’huile sans les faire bouillir. Juste avant de servir, ajoutez le beurre en petits morceaux, sans cesser de fouetter pour bien lier la sauce.
Sortez le poisson du four. Devant vos invités, cassez la croute de sel avec le dos d’une lame de couteau et sortez délicatement le poisson. Retirez la peau et servez-les aussitôt avec la sauce.
Bon appétit !
Gilt-head bream in salt crust
Ingredients:
- 1 gilt-head bream (445 gr)
- 2 egg whites
- 800 g coarse salt
- slices of lemon
- a few sprigs of rosemary and thyme
- some fennel seeds
- some bay leaves
Lemon sauce:
- the juice of 1 lemon
- 25 g butter
- 3 tbsp. tablespoons olive oil
Preparation:
Eviscerate and rinse the fish.
Preheat the oven to 200 C. In a large bowl, mix the egg whites with the salt. Stuff the fish with lemon slices, rosemary, fennel and bay leaves. On a baking tray, put the half of the salt quantity. Put over the salt the fish and cover with remaining salt. Bake for 40 min.
In a saucepan, heat the lemon juice and oil without boiling. Just before serving, add the butter in small pieces mixing continually to bind well the sauce.
Remove the fish from the oven. In front of your guests, break the crust of salt with the back of a knife and carefully remove the fish. Remove the skin and serve immediately with the sauce.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment