Saturday, 25 April 2015

Sarlota cu capsuni

Îmi plac şarlotele pentru că sunt răcoritoare şi foarte aromate. Şarlota o putem face cu fructele preferate sau cu ciocolată.
Pentru această reţeta avem nevoie de:
  • 200 gr pişcoturi
  • 2 kg căpşuni
  • 175 gr brânză philadelphia
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr frişcă hulala
  • 2 plicuri gelatină
Cum procedăm:
Tapetăm o formă rotundă detaşabilă cu folie de plastic. Aşezăm pişcoturile în picioare.
Spălăm căpşunile şi le curăţăm de frunze. Le selectăm pe cele mai frumoase şi le punem deoparte pentru decor.
Mixăm 800 gr de căpşuni până obţinem un piure lichid, după care îl strecurăm de sâmburi.
Amestecăm brânza cu mascarpone şi cu zahărul, apoi adăugăm piureul de căpşuni.
Tăiem cuburi 200 gr căpşuni şi le punem în crema de şarlotă.
Gelatina o utilizăm conform instrucţiunilor de pe plic, şi anume: punem gelatina în 16 linguri de apă rece timp de 10 minute, apoi o punem pe foc foarte mic şi amestecăm continuu până se dizolvă. Încorporăm gelatină în crema de şarlotă. Crema o punem cu grijă în forma rotundă şi dăm la rece până aceasta se întăreşte. Când această este tare, punem un strat de căpşuni feliate, în jur de 300 gr apoi batem frişcă şi o aşezăm peste şarlotă. Ornăm cu căpşuni întregi şi eventual cu frunze de mentă.
Poftă bună!

2 comments:

  1. Hi Simona, that's an awesome cake. The decoration is beautiful. Well done.
    Have a nice week ahead,regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amelia, thank you for your visit. Have a nice week too.

      Delete

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...