Pentru această reţeta avem nevoie de:
- 2.5 kg carne tocată (vită şi porc)
- 2 + ½ căciulii usturoi
- 2 linguriţe cu vârf de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă zeamă lămâie
- 1 L supă de vită
- 1 lingură cu vârf cibmru uscat mărunţit
- ½ linguriţă chimion
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 linguriţă piper proaspăt râşnit
Amestecăm carnea cu zema de oase până obţinem o pastă omogenă. Adăugăm bicarbonatul stins cu zema de lămâie şi amestecăm bine. Mixăm căţeii de usturoi cu puţină apă minerală cu blenderul pentru a obţine o zeamă fină. O adăugăm în compoziţia de mici. Adăugăm şi condimentele. Amestecăm foarte bine, timp de 45 – 50 de minute. Pasta va fi destul de moale dar se va întări la frigider. După ce am frământat bine pastă, o acoperim cu folie şi o lăsăm la frigider peste noapte. A două zi scoatem pasta şi formăm micii umezind palmele cu apă sau ulei. Îi prăjim pe grătarul încins şi uns cu puţin ulei pentru 2 – 3 minute. Îi servim cu muştar şi cartofi prăjiţi. Sunt extrem de gustoşi.
Poftă bună!
Felicitari pentru postare, arata perfect!
ReplyDeleteMititeii la gratar sunt preferatii nostri, de fapt toate postarile tale sunt deosebite pentru ca sunt pregatite cu mult drag de tine, pe langa ingredientele necesare.
Pupici 😙
Ma bucur sa te revad pe aici, draga Angelica. Multumesc pentru apreciere. Adevarul este ca cel mai important ingredient cand prepari ceva este dragostea. Restul vine de la sine ;) Ai incercat vreo reteta ? Sper sa incerci cand ai timp. Pupici
DeleteCu mare drag voi incerca cand o sa am timp, am cateva preferate puse pe lista :)) pupici
ReplyDeletePS: de fapt toate sunt irezistibile, numai ca mi-ar trebui un pic din rabdarea si pasiunea ta;)
Multumesc Angelica, esti draguta.
DeleteImi amintesc ce tort frumos ai facut pentru Cipi, superb.