Tuesday, 19 March 2019

Tort Pădurea Neagră de post. Gâteau Forêt Noire végan. Vegan Black Forest Cake.

Acest tort l-am pregătit pentru o prietenă dragă care și-a aniversat ziua de naștere în luna martie. Și pentru că era în post, am făcut tortul în variantă vegană, cu produse vegetale.
Tortul, deși nu a fost prea mare, dar suficient pentru 6 persoane a fost extrem de apreciat.
Ingrediente :

  • 300 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml cafea
  • 1 + ½ linguriță oțet
  • 4 linguri cacao
  • 1 esența de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 ml ulei

Pentru umplutură și ornat:

  • 400 ml smântână vegetală de soia pentru frişcă foarte rece (alpro)
  • 85 gr zahăr pudră
  • 200 gr cireșe în sirop
  • 200 gr cireșe cu codiță în sirop
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 3 linguri gem/dulceața de cireșe (opțional)
  • 2-3 linguri sirop cireșe
  • 1 lingură ciocolată răzuită



Preparare:
Incălzim cuptorul la 180° C.
Amestecăm făina cu bicarbonatul, praful de copt, zahărul, cacaua și praful de sare. Adăugăm cafeaua, uleiul, esența de rom și oțetul și amestecăm pană obținem o compoziție fără cocoloașe. Repartizăm compoziția în 3 forme rotunde detașabile de 16 cm, unse cu ulei și pudrate cu făină. Coacem blaturile aproximativ 20 de minute. Le lăsăm să se răcească. Cu un cuțit ascuțit netezim blaturile.
Topim ciocolata pe bain marin. Turnăm ciocolata topită pe o foaie de copt și o întindem pe toată suprafața. Peste ciocolată așezam o foaie de copt și mai netezim ciocolată între cele două foi astfel încât să avem un strat de ciocolată cât de cât omogen. Rulăm cele două foi impeuna și formăm un sul, pe care îl punem la frigider. După ce ciocolată s-a întărit scoatem sulul, derulăm și vom obine bucăți dreptunghiulare de ciocolată.
Mixam smântâna cu zahărul pudră până obținem o frișcă fermă.
Punem un blat pe un platou, îl insiropam foarte puțin cu siropul de la cireșele marasquino. Dacă doriți ungeți blatul puțin gem de cireșe. Punem 2-3 linguri de frișcă, apoi din loc în loc punem cireșe. Așezăm al doilea blat, continuăm să punem gem, frișcă, cireșe, și ultimul blat. Îmbrăcăm tortul în frișcă apoi lipim ciocolta de jur împrejur. Presărăm ciocolată rasă, apoi facem câteva rozete de frișcă cu ajutorul unui poche à douille. Ornăm cu cireșe. Lăsăm tortul la frigider câteva ore apoi servim.
Poftă bună!

Gâteau Forêt Noire végan


Ingrédients :

  • 300 gr de farine
  • 200 g de sucre
  • 250 ml de café
  • 1 + ½ cuillère à café de vinaigre
  • 4 cuillères à soupe de cacao
  • 1 essence de rom
  • 1 sachet de levure chimique
  • une pincée de sel
  • 150 ml d'huile

Pour la garniture et décoration :

  • 400 ml crème de soja alpro très froid
  • 85 gr de sucre glace
  • 200 gr cerises au sirop
  • 200 gr cerises marasquin avec queue
  • 200 gr de chocolat noir
  • 3 cuillères à soupe de confiture cerise (facultatif)
  • 2-3 cuillères à soupe de sirop de cerise
  • 1 cuillère à soupe de chocolat râpé

Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C.
Mélangez la farine avec le bicarbonate de soude, la levure chimique, le sucre, le cacao et la pincée de sel. Ajoutez le café, l'huile, l'essence de rhum et le vinaigre et mélangez jusqu'à obtenir une composition sans grumeaux. Répartissez la composition en 3 formes rondes détachables de 16 cm, huilées et poudrées de farine. Faites cuire les génoises pendant environ 20 minutes. Laissez-les refroidir. Avec un couteau tranchant, découpez les surfaces de génoises pour avoir une forme lisse.
Faites fondre le chocolat au bain. Verser le chocolat fondu sur une feuille sulfurisé et l'étendrez sur toute la surface. Sur le chocolat, placez une nouvelle feuille sulfurisée et lissez le chocolat entre les deux feuilles de manière à obtenir une couche de chocolat homogène. Roulez les deux feuilles ensemble et formez un rouleau que vous mettez au réfrigérateur. Une fois le chocolat durci, sortir le rouleau, déroulez. Vous allez obtenir des morceaux de chocolat rectangulaires.
Mixez la crème très froide avec le sucre glace jusqu'à obtenir une chantilly ferme.
Placez une génoise sur un plateau. Trempez la génoise avec un pinceau mouillé en sirop de cerises. Si vous voulez, oindrez la génoise de confiture de cerises. Ajoutez 2-3 cuillères à soupe de chantilly, puis ajoutez quelques cerises. Continuez de dette façon pour les restes de génoises. Enveloppez le gâteau dans la chantilly puis collez le chocolat autour. Saupoudrez le chocolat râpé, puis faisons quelques rosettes de chantilly avec un poche a douille. Décorez de cerises. Laissez le gâteau au réfrigérateur pendant quelques heures, puis servez.
Bon appétit !

Vegan Black Forest Cake


Ingredients:

  • 300 gr of flour
  • 200 g of sugar
  • 250 ml of coffee
  • 1 + ½ teaspoon of vinegar
  • 4 tablespoons cocoa
  • 1 essence of rom
  • 1 sachet of baking powder
  • a pinch of salt
  • 150 ml of oil

For the filling and garnish:

  • 400 ml very cold soy cream (I used alpro)
  • 85 g icing sugar
  • 200 gr cherries in syrup
  • 200 gr maraschino cherries with stems
  • 200 gr of dark chocolate
  • 3 tablespoons cherry jam (optional)
  • 2-3 tablespoons of cherry syrup
  • 1 tablespoon grated chocolate

Preparation:
Preheat the oven to 180 ° C.
Mix the flour with the baking soda, the baking powder, the sugar, the cocoa and the pinch of salt. Add coffee, oil, rum essence and vinegar and mix to a lump-free composition. Divide the composition into 3 round 16 cm detachable mould, oiled and powdered with flour. Cook the sponge cakes for about 20 minutes. Let them cool. With a sharp knife, cut the surfaces of sponge to have a smooth shape.
Melt the chocolate in the bath. Pour the melted chocolate on a baking paper and spread over the whole surface. On the chocolate, place a new parchment paper and smooth the chocolate between the two leaves so as to obtain a layer of homogeneous chocolate. Roll the two papers together and form a roll that you put in the refrigerator. Once the chocolate is hardened, take out the roll, unroll. You are going to get rectangular chocolate pieces.
Mix the very cold cream with the icing sugar until you get a firm whipped cream.
Place a sponge cake on a tray. Dampen the sponge cake with a brush soaked in cherry syrup. If you want, anoint the sponge cake with cherry jam. Add 2-3 tablespoons of whipped cream, then add some cherries. Continue this way for the remains of cakes. Wrap the cake in the whipped cream then stick the chocolate around. Sprinkle the grated chocolate, then make some rosettes of whipped cream with a pastry bag. Decorate with cherries. Leave the cake in the refrigerator for a few hours, then serve.
Enjoy!


































No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...