Saturday, March 23, 2019

Spaghete cu leurdă. Spaghetti à l'ail des ours. Wild Garlic Spaghetti

Primăvara, când apare leurda, îmi planific rețete cu această plantă minunată și atât de versatilă. O folosesc foarte des, crudă sau gătită, leurda nu numai că va da un gust delicios mâncării dar și o culoare plăcută de verde, primăvăratică.

Ingrediente :

  • 300 gr spaghete
  • 200 gr leurdă
  • 200 gr muguri de pin 
  • 200 ml smântâna de soia
  • 1 lingură de semințe de susan negru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare :
Într-o tigaie antiaderentă rumenim 100 gr muguri de pin.
Fierbem spaghetele al dente în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Spălam și tăiem leurda în fâșii.
Mixăm smântâna de soia cu leurda, uleiul de măsline, 100 gr de semințe de pin, sare și piper. Obținem un sos cremos.
Amestecăm spaghetele cu sosul de leurdă, presărăm semințe de pin și susan.
Poftă bună!

Spaghetti à l'ail des ours


Ingrédients :

  • 300 gr de spaghettis
  • 200 gr ail des ours
  • 200 gr pignons
  • 200 ml de crème de soja
  • 1 cuillère à soupe de graines de sésame noires
  • 2 cuillères à soupe d'huile d'olive
  • sel, poivre

Préparation :
Dans une poêle antiadhésive, faites griller 100 grammes de pignons de pin.
Faire cuire les pâtes al dente dans de l'eau salée selon les indications sur l'emballage.
Lavez et coupez l’ail des ours.
Mixez la crème de soja avec l’ail des ours, l'huile d'olive, 100 g de pignons de pin, le sel et le poivre. On obtient une sauce crémeuse.
Mélangez les spaghettis à la sauce, saupoudrez de graines de pin grillés et de sésame.
Bon appétit !

Wild Garlic Spaghetti


Ingredients:

  • 300 gr of spaghetti
  • 200 gr wild garlic
  • 200 gr pine nuts
  • 200 ml of soy cream
  • 1 tablespoon black sesame seeds
  • 2 tablespoons olive oil
  • salt, pepper

Preparation:
In a non-stick skillet, grill 100 grams of pine nuts.
Cook the pasta al dente in salted water according to package instructions.
Wash and chop the garlic.
Blend the soy cream with wild garlic, olive oil, 100 g pine nuts, salt and pepper. We obtain a creamy sauce.
Mix the spaghetti with the sauce, sprinkle with grilled pine seeds and sesame.
Enjoy!







 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...