Tuesday, November 27, 2018

Paste integrale cu varză de Bruxelles. Pâtes intégrales aux choux de Bruxelles. Whole-Wheat Pasta with Brussels Sprouts

Când vine vorba de paste, cele integrale sunt preferatele mele. Au un gust mai pronunțat, dar găsesc că sunt mai bune. Avantajul pastelor este că sunt versatile, le putem  combina cu ce dorim sau cu ce avem la îndemână și cu un minim de efort obținem o masă hrănitoare și gustoasă.
De data aceasta am folosit penne, dar puteți folosi orice fel de paste doriți.
Ingrediente :

  • 300 gr paste integrale 
  • 400 gr varză de Bruxelles
  • 250 ml smântâna de soia
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 ceapă albă 
  • ½ ardei roșu
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță harissa
  • ½ legătură mărar
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Preparare :
Fierbem pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet. Le scurgem.
Tăiem o parte din cotorul verzei și indepărtăm primele frunze. Facem câte o incizie în fiecare cotor în formă de cruce pentru a accelera fierberea lor. Punem varza într-un vas cu apă rece amestecată cu oțetul și o lăsăm 10 minute. În acest fel eliminăm eventualele insecte.
Într-o cratită punem apă cu o lingurită de sare și o așezam pe foc mediu. Când apa este fierbinte adăugăm bicarbonatul și varza și lăsăm să fiarbă timp de 10-15 minute, pană când varza este fiartă al dente. Scoatem varza și o clătim cu apă foarte rece pentru a opri fierberea.
Tocăm ceapa și ardeiul.
Într-o tigaie cu puțin ulei călim ceapa până devine translucidă. Adăugăm adreiul și-l lăsăm până se înmoaie. Adăugăm smântâna de soia,  harissa, usturoiul zdrobit și sosul de soia, amestecăm. Adăugăm pastele și varza de Bruxelles, pe care dacă doriți, o tăiem în jumătăți. Adăugăm sare, piper
mărar și pătrunjel, amestecăm și retragem tigaia de pe foc.
Poftă bună!

Pâtes intégrales aux choux de Bruxelles


Ingrédients :

  • 300 gr de pâtes intégrales
  • 400 gr de choux de Bruxelles
  • 250 ml de crème de soja
  • 1 cuillère à soupe de sauce soja
  • 1 oignon blanc
  • ½ poivron rouge
  • 2 gousses d'ail
  • 1 cuillère à café d’harissa
  • ½ bouquet d’aneth
  • ½ bouquet de persil
  • sel, poivre
  • huile
  • 1 cuillère à soupe de vinaigre
  • 1 cuillère à café de bicarbonate de soude

Faites cuire les pâtes ‘al dente’, selon les instructions sur l'emballage. Égouttez-les.
Coupez une partie du pied des choux et retirez les premières feuilles. Faites une incision en forme de croix à la base des choux pour accélérer la cuisson. Mettez le chou dans un bol d'eau froide mélangée avec du vinaigre et laissez-le pendant 10 minutes. De cette façon, on élimine les possibles insectes.
Dans une casserole, mettez de l'eau avec une cuillère à thé de sel et placez-le sur feu moyen. Lorsque l'eau est bouillante ajouter le bicarbonate et le chou et laisser bouillir pendant 10-15 minutes, jusqu'à ce que le chou soit cuit al dente. Sortez et égouttez le chou et rincé-le à l'eau froide pour arrêter la cuisson.
Hachez l'oignon et le poivre.
Dans une poêle avec un peu d'huile, faites revenir l'oignon jusqu'à ce qu'il devienne translucide. Ajouter le poivron et laisser ramollir. Ajoutez la crème de soja, l’harissa, l'ail écrasé et la sauce de soja, mélangez. Ajoutez les pâtes et les choux de Bruxelles, que vous pouvez couper en deux si vous le souhaitez. Ajouter le sel, l'aneth et le persil, mélanger et retirer la casserole du feu.
Bon appétit !

Whole-Wheat Pasta with Brussels Sprouts


Ingredients:

  • 300 gr whole pasta
  • 400 gr Brussels sprouts
  • 250 ml of soy cream
  • 1 tablespoon soy sauce
  • 1 white onion
  • ½ red pepper
  • 2 cloves of garlic
  • 1 teaspoonful harissa
  • ½ bunch dill
  • ½ bunch parsley
  • salt pepper
  • oil
  • 1 tablespoon vinegar
  • 1 teaspoon of baking soda

Preparation:
Boil the pasta al dente according to package instructions. Drain them.
Cut off a part of the foot of sprouts and remove the first leaves. Make a cross-shaped incision at the base of Brussels sprouts to speed the cooking. Put the cabbage in a bowl of cold water mixed with vinegar and leave it for 10 minutes. In this way, we eliminate possible insects.
In a saucepan, add water with a teaspoon of salt and place on medium heat. When the water is boiling add the baking soda and brussels sprouts and let it boil for 10-15 minutes, until it is cooked al dente. Take out and drain the sprouts and rinse with cold water to stop cooking.
Chop the onion and pepper.
In a pan with a little oil, fry the onion until it becomes translucent. Add the pepper and let soften. Add soy cream, harissa, crushed garlic and soy sauce and mix. Add pasta and Brussels sprouts, which you can cut in half if you wish. Add salt, dill and parsley, mix and remove pan from heat.
Enjoy!














No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...