Tuesday, December 4, 2018

Ciulama de ciuperci de post. Ragoût de champignons. Vegan mushroom stew

În post ciupercile sunt nelipsite. De curând am început să folosesc lapte de migdale la anumite rețete și am fost foarte încântată de rezultate. Atenție, laptele trebuie să fie neîndulcit; acesta se găsește mai greu decât cel îndulcit.
Ingrediente :


  • 900 gr ciuperci champignon brune 
  • 500 ml lapte de migdale neîndulcit 
  • 2 linguri amidon alimentar 
  • 3 cepe 
  • 1 păstârnac 
  • 2 morcovi 
  • ½ ardei roșu 
  • ½ legătură mărar 
  • ½ legătură pătrunjel 
  • ulei 
  • sare, piper 

Preparare :
Tocăm ceapa și ardeiul. Spălam ciupercile și le tăiem în jumătăți sau dacă sunt mai mari în 4.
Dăm pe răzătoarea cu găuri mari păstârnacul și morcovul.
Într-o oală încăpătoare la foc potrivit călim ceapa în puțin ulei. Adăugăm păstârnacul, morcovul și ardeiul, amestecăm. Adăugăm ciupercile și acoperim oala. Ciupercile vor lasă apă și le preparăm în suc propriu timp de 15 minute.
Adăugăm 400 ml laptele de migdale și lăsăm oala descoperită, cca  20 minute, amestecând din când în când.
Într-un bol amestecăm amidonul alimentar cu 100 ml de lapte de migdale rece până când amidonul este dizolvat. Adăugăm acest amestec în oala cu ciuperci amestecând constant. Condimetam cu sare și piper. Când sosul este îngroșat retragem oala de pe foc și adăugăm mărar și pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

Ragoût de champignons


Ingrédients :

  • 900 g de champignons bruns
  • 500 ml de lait d'amande non sucré
  • 2 cuillères à soupe d'amidon alimentaire
  • 3 oignons
  • 1 panais
  • 2 carottes
  • ½ poivron rouge
  • ½ bouquet d’aneth
  • ½ bouquet de persil
  • huile
  • sel, poivre

Préparation :
Hachez l'oignon et le poivre. Lavez les champignons et coupez-les en deux ou, s'ils sont plus gros coupez-les en 4.
Râpez le panais et les carottes avec la râpe à gros trous.
Dans une grande casserole à feu moyen, faites revenir l'oignon dans un peu d'huile. Ajoutez le panais, la carotte et le poivron, mélangez. Ajoutez les champignons et couvrez le pot. Les champignons vont laisser de l'eau et ils vont cuire dans leur propre jus pendant 15 minutes.
Ajoutez 400 ml de lait d'amande et laissez le pot à découvert environ 20 minutes en remuant de temps en temps.
Dans un bol, mélangez l'amidon à 100 ml de lait d'amande froid jusqu'à dissolution de l'amidon. Ajoutez ce mélange dans le pot de champignon en remuant constamment. Assaisonner avec du sel et du poivre. Lorsque la sauce est épaissie, retirez la casserole du feu et ajoutez l'aneth et le persil fraîchement haché.
Bon appétit !

Vegan mushroom stew


Ingredients:

  • 900 g brown mushrooms
  • 500 ml unsweetened almond milk
  • 2 tablespoons of food starch
  • 3 onions
  • 1 parsnip
  • 2 carrots
  • ½ red pepper
  • ½ bunch of dill
  • ½ bunch of parsley
  • oil
  • salt pepper

Preparation:
Chop the onion and pepper. Wash the mushrooms and cut them in half or, if they are bigger, cut them in 4.
Grate the parsnips and carrots with the grater with large holes.
In a large saucepan over medium heat, sauté the onion in a little oil. Add the parsnip, carrot and pepper, mix. Add the mushrooms and cover the pot. The mushrooms will leave water and they will cook in their own juice for 15 minutes.
Add 400 ml almond milk and leave the pot uncovered for about 20 minutes, stirring occasionally.
In a bowl, mix the starch with 100 ml cold almond milk until the starch dissolves. Add this mixture to the mushroom pot, stirring constantly. Season with salt and pepper. When sauce is thickened, remove pan from heat and add dill and freshly chopped parsley.
Enjoy!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...