Cantitățile sunt pentru o ciorbă foarte mare, deci dacă doriți o cantitate mai mică, reduceți cantitățile de ingrediente.
Ingrediente :
- 6 cartofi mici
- ½ dovlecel
- ½ țelină
- 3 cepe mici
- 1 tulpină țelină
- 2 buc păstârnac
- 2 buc rădăcină pătrunjel
- ½ conopidă
- 1 praz
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 2 morcovi
- 200 gr mazăre congelată
- 200 gr păstăi verzi
- 200 gr roșii tocate în conservă
- 800 ml borș (sau zeamă de lămâie)
- sare, piper
- ardei iute pt servit
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
Preparare:
Punem apa într-o oală mare și o așezam pe aragaz, la foc potrivit.
Tocăm ceapa și prazul și le călim în puțin ulei până când aceastea devin translucide.
Tocăm legumele potrivit.
Adăugăm în apă ceapa și prazul călite, țelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel și păstârnacul.
După aproximativ 25 de minute adăugăm și restul legumelor care fierb mai repede.
Adăugăm roșiile tocate, asezonăm cu sare și piper.
Lăsăm să fiarbă până când legumele sunt aproape fierte.
Adăugăm borșul sau zeama de lămâie și mai lăsăm la fiert 10 minute.
După ce luăm ciorba de pe foc, presărăm deasupra pătrunjel tocat.
Servim ciorbă cu ardei iute și cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!
Soupe de légumes
Ingrédients :
- 6 petites pommes de terre
- ½ courgette
- ½ céleri
- 3 petits oignons
- 1 branche de céleri
- 2 panais
- 2 racine de persil
- ½ chou-fleur
- 1 poireau
- 1 poivron rouge
- 1 poivron jaune
- 2 carottes
- 200 g de petits pois surgelés
- 200 g de gousses vertes
- 200 gr de tomates en conserve
- 800 ml de bortsch (ou jus de citron)
- sel, poivre
- piment fort pour servir
- 1 bouquet de persil frais
Préparation :
Mettez de l'eau dans une grande casserole et placez-le à feu moyen.
Hachez finement l'oignon et le poireau et les faites-les revenir dans un peu d'huile jusqu'à ce qu'ils deviennent translucides.
Coupez les légumes en petits cubes.
Ajoutez l'oignon et le poireau à l'eau, le céleri, la carotte, la racine de persil et le panais.
Après environ 25 minutes, ajoutez le reste des légumes.
Ajoutez les tomates hachées, salez et poivrez.
Laisser bouillir jusqu'à ce que les légumes soient presque cuits.
Ajoutez le jus de bortsch ou de citron et laissez cuire 10 minutes.
Après avoir retiré la soupe du feu, saupoudrez de persil haché.
Si vous voulez, servez la soupe avec du piment et au persil fraîchement haché.
Bon appétit !
Vegetable soup
Ingredients:
- 6 small potatoes
- ½ zucchini
- ½ celery
- 3 small onions
- 1 celery stalk
- 2 parsnips
- 2 parsley roots
- ½ cauliflower
- 1 leek
- 1 red pepper
- 1 yellow pepper
- 2 carrots
- 200 g frozen peas
- 200 g green pods
- 200 gr canned tomatoes
- 800 ml of borsch (or lemon juice)
- salt pepper
- spicy pepper to serve
- 1 bunch of fresh parsley
Preparation:
Put water in a large saucepan and place on medium heat.
Finely chop the onion and leek and fry them in a little oil until they become translucent.
Cut the vegetables into small cubes.
Add onion and leek to water, celery, carrot, parsley root and parsnip.
After about 25 minutes, add the remaining vegetables.
Add the chopped tomatoes, salt and pepper.
Boil until vegetables are almost cooked.
Add borsch or lemon juice and cook 10 minutes.
After removing the soup from the heat, sprinkle with chopped parsley.
If you want, serve the soup with chilly and freshly chopped parsley.
Enjoy!
Sunt sigura ca ciorba a iesit delicioasa iar taietorul de legume ti-a fost de un mare ajutor!
ReplyDeleteMultumesc Geta pentru vizita.
DeleteDa, a fost delicioasa ciorba si recunosc ca treaba a mers mult mai repede cu noul meu "gadget" 😊