Friday, 4 August 2017

Focaccia cu roşii cherry şi rozmarin. Focaccia aux tomates cerises et au romarin. Cherry Tomato and Rosemary Focaccia

Ador focaccia, pur şi simplu. Drept pentru care o prepar foarte des, cu diferite topping-uri: legume proaspete, măsline sau ierburi aromatice.
De data aceasta am optat pentru o focaccia cu roşii cherry şi rozmarin, preferatul meu.
Aciditatea roşiilor şi faptul că acestea lasă suc în timpul coacerii o fac să fie nu numai aromată, dar şi uşor umedă. Este delicioasă!

Ingrediente:


  • 400 gr făină 
  • 1 linguriţă sare 
  • 1 plic drojdie uscată 
  • 1 linguriţă zahăr 
  • 270 ml apă călduţă 
  • 5 linguri ulei de măsline 
  • 22 roşii cherry 
  • 3 crenguţe de rozmarin 

Preparare :
Într-un bol amestecăm zahărul, drojdia uscată şi apa călduţă. Lăsăm 10 minute până când drojdia face spumă la suprafaţă. Adăugăm făină, 3 linguri de ulei şi sarea şi frământăm un aluat elastic şi nelipicios. Lăsăm aluatul la crecut timp de 45 de minute, până când acesta îşi dublează volumul.
Aşezăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei. Punem roşii şi ace de rozmarin, apoi stropim cu 2 linguri de ulei de măsline şi îl întindem pe toată suprafaţa aluatului. Acoperim tava cu un prosop şi mai lăsăm 20 de minute.
Încălzim cuptorul la 180 C. Coacem focaccia timp de 25 de minute, până când aceasta este rumenită la suprafaţă.
Poftă bună !

Focaccia aux tomates cerises et au romarin


Ingrédients :


  • 400 gr de farine
  • 1 cuillère à café de sel
  • 1 sachet de levure sèche (7 gr)
  • 1 cuillère à café de sucre
  • 270 ml d'eau tiède
  • 5 cuillères à soupe d'huile d'olive
  • 22 tomates cerises 
  • 3 brins de romarin

Préparation :
Dans un bol, mélangez le sucre, la levure sèche et de l'eau tiède. Laissez 10 minutes jusqu'à ce que le mélange fasse de la mousse à la surface. Ajoutez la farine, 3 cuillères à soupe d'huile d’olive, le sel et pétrissez afin d’obtenir une pâte élastique et non collante. Laissez la pâte lever pendant 45 minutes jusqu'à ce qu'elle double son volume.
Placez la pâte dans un moule graissé avec de l’huile d’olive. Mettez des tomates et des aiguilles de romarin, puis saupoudrez avec 2 cuillères à soupe d'huile d'olive et étalez-le sur toute la surface de la pâte. Couvrez la pâte avec une serviette et laissez-la pendant 20 minutes.
Préchauffez le four à 180 ° C. Faites cuire la focaccia 25 minutes, jusqu'à ce qu'elle soit dorée sur la surface.
Bon appétit !

Cherry Tomato and Rosemary Focaccia


Ingredients:


  • 400 gr of flour
  • 1 teaspoon of salt
  • 1 sachet of dry yeast (7 gr)
  • 1 teaspoon of sugar
  • 270 ml of lukewarm water
  • 5 tablespoons olive oil
  • 22 cherry tomatoes
  • 3 sprigs of rosemary

Preparation:
In a bowl, combine sugar, dry yeast and lukewarm water. Leave for 10 minutes until the mixture foams to the surface. Add the flour, 3 tablespoons olive oil, salt and knead to obtain an elastic and non-sticky dough. Let the dough rise for 45 minutes until it doubles.
Place the dough in a mould greased with olive oil. Put tomatoes and rosemary needles, then sprinkle with 2 tablespoons olive oil and spread over the entire surface of the dough. Cover the dough with a towel and leave it for 20 minutes.
Preheat the oven to 180 ° C. Bake the focaccia for 25 minutes, until golden on the surface.
Enjoy!











No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...