Astăzi avem o reţetă foarte simplă şi cu puţine ingrediente: un chec format dintr-un strat galben, o linie de cacao şi un strat alb.
Checul de faţă nu este foarte dulce, puteţi să adăugaţi mai mult zahăr în compoziţie dacă doriţi, sau puteţi să-l presăraţi cu zahăr pudră.
Cantităţile de mai jos sunt pentru o tavă de 10/22 cm.
Avem nevoie de:
Pentru partea galbenă:
- 4 gălbenuşuri
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei
- ½ linguriţă praf de copt
- coajă de portocală
- opţional esenţă de vanilie
- 1 lingură de cacao
- 4 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- ½ linguriţă praf de copt
- 2 linguri ulei
Cum procedăm:
Încălzim cuptorul la 160 C.
Începem cu partea albă. Batem albuşurile spumă la viteză mică; după ce acestea prind consistentă adăugăm zahărul, în ploaie. Obţinem o spumă tare. Adăugăm praful de copt şi făina cernute, în ploaie şi le încorporăm cu o paleta de silicon sau lemn. La urmă adăugăm şi uleiul şi amestecăm bine.
Într-un bol amestecăm gălbenuşurile cu zahăr până obţinem o compoziţie omogenă. Nu mixăm foarte mult, pentru că gălbenuşurile se vor deschide la culoare. Adăugăm coaja de portocală, praful de copt şi făina cernute, în ploaie.
Într-o formă tapetata cu ulei şi făină punem compoziţia galbenă. Deasupra pudrăm un strat de cacao, apoi punem cu lingură cantităţi mici din compoziţia albă, pe toată suprafaţa, apoi nivelăm cu lingura. (în acest fel dunga de cacao va fi uniformă şi frumoasă).
Checul îl coacem pentru 35-40 de minute, până când acesta se rumeneşte uşor la suprafaţă.
Poftă bună!
Cake en trois couleurs
Voici une recette très simple avec peu d’ingrédients. Le gâteau est formé d’une couche jaune, une ligne de poudre de cacao et une couche blanche.
Les montants ci-dessous sont pour une moule de 10/22 cm.
Nous avons besoin de:
Pour la couche jaune:
- 4 jaunes d'oeufs
- cuillères à soupe de sucre
- 2 cuillères à soupe de farine
- 2 cuillères à soupe d’huile
- ½ cuillère à café de levure chimique
- zeste d'orange
- optionnel essence de vanille
- 1 cuillère à soupe de cacao
- 4 blancs d'oeufs
- 2 cuillères à soupe de sucre
- 3 cuillères à soupe de farine
- ½ cuillère à café de levure chimique
- 2 cuillères à soupe d’huile
Préchauffez le four à 160 ° C
Nous commençons avec la couche blanche. Battez les blancs d'œufs à basse vitesse;
après ils devient fermes ajoutez progressivement le sucre. On obtient une mousse dure.
Ajoutez la farine tamisée et la levure et mélangez avec une spatule en silicone. Ajoutez l'huile et mélangez bien.
Dans un bol, mélangez les jaunes d’œuf avec le sucre jusqu'à une obtention d’une composition homogène. Ajoutez le zeste d'orange, la levure chimique et la farine tamisée. Incorporez bien.
Beurrez le fond d'un moule, saupoudrez de farine et mettez la composition jaune.
Saupoudrez une couche de cacao, puis mettez de petites quantités de composition blanche
partout, ensuite nivelez la couche avec la cuillère. (pour que la ligne de cacao reste uniforme).
Enfournez pour environ 35-40 minutes jusqu'à ce qu'il soit légèrement doré.
Bon appétit!
Cake in 3 colours
This is a very simple recipe, a cake in 3 layers with 3 different colours: a yellow layer given by yolks, a brown line given by the cocoa and the last layer, white, given by egg whites.
I used a tray 10/22 cm
For this recipe we need:
For the yellow layer:
- 4 yolks
- 2 tablespoons sugar
- 2 tablespoons flour
- 2 tablespoons oil
- ½ teaspoon baking powder
- orange peel
- optionally vanilla essence
- 1 tablespoon cocoa
For the white layer:
- 4 egg whites
- 2 tablespoons sugar
- 3 tablespoons flour
- ½ teaspoon baking powder
- 2 tablespoons oil
How do we proceed:
Preheat oven to 160 C.
We begin with the white layer. Beat the egg whites on low speed; when they are consistent add gradually sugar. We obtain a firm foam. Add gradually the sifted flour and baking powder and incorporate them with a silicone or wooden spatula. Finally add the oil and mix well.
In a mixing bowl put the yolks with sugar and mix until we get a homogeneous composition. Do not mix very much, because the yolks will turn white. And they must remain yellow. Add gradually sifted flower and baking powder. Add the orange zest and mix well.
Grease a cake form and dust with flower. Put the yellow composition. Dust cocoa powder above the layer, then put with a spoon small amounts of white composition all over, then leveled with the spoon. (This way cocoa stripe will be uniform and beautiful).
Bake the cake for 35-40 minutes until it browns slightly on the surface.
Enjoy!
Quel joli rendu !
ReplyDeleteMerci beaucoup, Laurence.
Delete