Saturday, 10 September 2016

Frittata cu flori de dovlecei. Frittata aux fleurs de courgettes. Zucchini flower frittata

Frittata, sau varianta italiană a omletei este ideală pentru micul dejun dar poate fi servită şi că aperitiv. Avantajul e că o puteţi varia cu ce aveţi la îndemână, eu am folosit brânză şi flori de dovlecei.

Avem nevoie de (pentru 4 porţii):

  • 8 ouă
  • 250 gr flori de dovlecei
  • 60 ml lapte
  • 50 gr roşii uscate tăiate în bucăţi
  • 150 gr ricotta
  • 100 gr feta mărunţită
  • sare, piper
  • puţin ulei


Preparare :
Încălzim cuptorul la 180 C.
Tăiem si pistilul florilor apoi le spălăm şi le ştergem cu un prosop de hârtie.
Batem ouăle cu laptele, apoi adăugăm roşiile, ricotta, feta, sare şi piper după gust.
Păstrăm 4 flori pentru a orna frittata, restul le tăiem în fâşii potrivite şi le adăugăm în amestecul de ouă. Omogenizăm compoziţia şi o punem într-o tavă unsă cu puţin ulei. Deasupra punem petale de flori pentru a avea un aspect mai frumos. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor pentru 25 de minute. Îndepărtăm folia de aluminiu şi mai lăsăm 2 minute.
Poftă bună !


Frittata aux fleurs de courgettes


Nous avons besoin de (pour 4 portions):

  • 8 œufs
  • 250 g de fleurs de courgettes
  • 60 ml de lait
  • 50 g tomates mi-séchées coupées en gros morceaux
  • 150 g de ricotta
  • 100 g de feta émiettée
  • sel et poivre
  • un peu d'huile


Préparation :
Préchauffez le four à 180 C.
Ôtez et jetez les pistils des fleurs.
Lavez les fleurs et essuyez-les avec une serviette en papier.
Battez les œufs avec le lait, puis ajoutez les tomates, la ricotta, la feta, du sel et du poivre au goût.
Gardez 4 fleurs pour décorer la frittata.  Coupez les fleurs en lanières et ajoutez-les dans le mélange d'œufs. Homogénéisez la composition et versez-la dans un moule huilé. Disposez au-dessus de frittata des pétales de courgette pour avoir un joli aspect. Couvrez le moule avec une feuille d’aluminium et placez-le au four pendant 25 minutes. Enlevez la feuille d'aluminium et laissez encore 2 minutes.
Bon appétit !


Zucchini flower frittata


We need (for 4 servings):

  • 8 eggs
  • 250 g zucchini flowers
  • 60 ml of milk
  • 50 g mid-dried tomatoes cut into chunks
  • 150 g ricotta
  • 100 g crumbled feta
  • salt and pepper
  • a little oil


Preparation :
Preheat the oven to 180 C.
Remove and discard the pistils of the flowers.
Wash the flowers and dry them with a paper towel.
Beat the eggs with the milk, then add the tomatoes, ricotta, feta, salt and pepper to taste.
Keep 4 flowers to decorate the frittata. Cut the flowers into strips and add them to the egg mixture. Homogenize the composition and pour into a greased mold. Arrange over zucchini frittata some petals for a pretty look. Cover the pan with aluminum foil and place in oven for 25 minutes. Remove the aluminium foil and let for 2 minutes.
Enjoy!















No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...