Reţeta am preluat-o dintr-un număr mai vechi din 2012 al revistei Good Food.
Am schimbat puţin cantităţile, am folosit 250 gr năut în loc de 400 şi 50 gr seminţe de pin in loc de 100 g.
Avem nevoie de (pentru 3 porţii):
- 1 conopidă medie
- 2 căţei usturoi zdrobiţi
- 2 linguriţe seminţe de chimion şi de chimen
- 4 linguri ulei de măsline
- 250 g de năut din conservă, scurs şi clătit
- 50 g seminţe de pin
- 1 legătură mică de mărar
- 1 legătură mică pătrunjel
- sare şi piper
Preparare :
Încingem cuptorul la 180°C.
Spălăm conopida şi o tăiem în bucheţele.
Punem conopida într-o tavă şi amestecăm cu usturoiul, mirodeniile şi cu două linguri de ulei. Acoperim tava cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor pentru 30 de minute.
Adăugăm năutul, seminţele de pin şi uleiul rămas şi dăm la cuptor încă 10 minute, fără să acoperim tava. Înainte de servire adăugăm ierburile aromate tocate şi dressingul dorit.
Poftă bună!
Salade épicée au chou-fleur, aux pois chiches et aux pignons
Nous avons besoin de (pour 3 portions):
- 1 chou-fleur moyen
- 2 gousses d'ail écrasées
- 2 cuillères à café de carvi et de graines de cumin
- 4 cuillères à soupe d'huile d'olive
- 250 g de pois chiches en conserve, égouttés et rincés
- 50 g de pignons de pin
- 1 petit bouquet d'aneth
- 1 petit bouquet de persil
- sel et poivre
Préparation :
Préchauffez le four à 180 ° C
Lavez le chou-fleur et coupez-le en bouquets.
Mettez le chou-fleur dans un plat de cuisson et mélangez avec l'ail, les épices et deux cuillères à soupe d'huile. Couvrez le plat de papier d'aluminium et faites cuire pendant 30 minutes.
Ajoutez les pois chiches, les noix de pin et l'huile restante et faites rôtir pendant encore 10 minutes sans couvrir le plat. Avant de servir ajoutez les herbes hachées et votre vinaigrette préférée.
Bon appétit !
Spiced cauliflower salad with chickpeas and pine nuts
Today we have a delicious salad of cauliflower, easy to prepare and very flavorful.
I took a recipe from an older number of Good Food magazine. I have changed a little the quantities, I used 250 gr chickpeas instead of 400 and 50 gr pine nuts instead of 100 grams.
We need (for 3 servings):
- 1 medium cauliflower
- 2 cloves crushed garlic
- 2 teaspoons caraway and cumin seeds
- 4 tablespoons olive oil
- 250 g canned chickpeas, drained and rinsed
- 50 g pine nuts
- 1 small bunch dill
- 1 small bunch parsley
- salt and pepper
Preparation:
Heat the oven to 180 ° C.
Wash and cut cauliflower into bouquets.
Put the cauliflower in a baking tray and mix with garlic, spices and two tablespoons of oil. Cover the tray with aluminum foil and bake for 30 minutes.
Add the chickpeas, pine nuts and remaining oil and roast for another 10 minutes without covering the tray. Before serving add the chopped herbs and your favorite dressing.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment