Wednesday, 22 June 2016

Tiramisu cu capsuni si prosecco. Tiramisu aux fraises et Prosecco. Strawberry Prosecco Tiramisu

Tiramisu cu căpşuni este varianta ideală pentru vară, deoarece are fructe proaspete şi nu necesită coacere. Dacă il pregătim individual, în borcănele, acesta pot fi un desert apreciat la petreceri sau picnicuri.

Pentru 7 porţii avem nevoie de:

  • 500 gr mascarpone
  • 36 pişcoturi
  • 4 ouă, gălbenuşurile separate de albuşuri
  • 350 ml smântână pentru frişcă 36% grăsime
  • 200 gr zahăr
  • 100 ml prosecco
  • 600 + 200 gr căpşuni
  • opţional sirop de căpşuni

Preparare:
Pentru a obţine o frişcă aerată şi bine montată, trebuie să folosim o smântână grasă şi foarte rece. În plus, bolul în care vom monta frişca şi paletele de la mixer le punem la frigider pentru câteva minute (sau un timp mai scurt la congelator).
Mixăm smântana până obţinem o frişcă suplă. Atenţie, nu mixăm prea mult pentru că vom obţine unt.
Mixăm gălbenuşurile cu zahărul timp de 10 minute sau până când aceste devin deschise la culoare. Adăugăm mascarponele şi amestecăm cu o paleta pentru a obţine o crema omogenă.
Albuşurile le mixăm până obţinem o bezea tare şi lucioasă.
Încorporăm frişcă în compoziţia de gălbenuşuri şi mascarpone.
La urmă încorporăm uşor şi albuşurile, în 3 etape pentru a nu se lasă bezeaua.
Mixăm 200 gr de căpşuni cu blenderul pentru a obţine un suc pe care îl amestecăm cu prosecco.
Însiropam piscoturile cam câte 3 secunde pe fiecare parte în amestecul de prosecco.
Tăiem 600g căpşuni felii sau cubuleţe.
Începem asamblarea: un strat de pişcoturi însiropate, căpşuni, cremă, pişcoturi, căpşuni, cremă. Tiramisu se lasă la frigider pentru câteva ore.
Poftă bună!

Tiramisu aux fraises et Prosecco


Pour 7 portions nous avons besoin de:

  • 500 gr mascarpone
  • 36 biscuits à cuillère 
  • 4 œufs, les jaunes séparés des blancs
  • 350 ml crème à fouetter (36% matière grasse)
  • 200 g de sucre
  • 100 ml prosecco
  • 600 + 200 g de fraises
  • sirop de fraise (optionnel)


Préparation :
Pour obtenir une crème aérée et bien monté, il faut utiliser une crème au matière grasse de la crème et très froid. De plus, mettez le bol et les fouets du mixeur dans le réfrigérateur pendant quelques minutes (ou moins de temps dans le congélateur).
Mixez la crème jusqu'à obtenir une chantilly souple. Attention, ne pas trop mélanger car on obtient du beurre.
Mixez les jaunes avec le sucre pendant 10 minutes ou jusqu'à ce qu'il devienne plus clair. Ajoutez le mascarpone et mélangez avec une spatule pour obtenir une crème homogène.
Montez les blancs d'œufs en neige.
Incorporez la chantilly dans le mélange mascarpone.
Finalement incorporez délicatement les blancs en trois étapes.
Mixez 200 grammes de fraises avec le blender puis mélangez avec prosecco.
Trempez les biscuits pour environ 3 secondes de chaque côté dans le mélange de prosecco pour qu’ils soient imbibé.
Coupez 600 g de fraises en petites tranches ou en des.
Commencez l'assemblage du tiramisu : mettez une couche de biscuits imbibés, des fraises, puis de la crème, des biscuits imbibés, fraises et de la crème. Décorez la surface avec des fraises. Réservez quelques heures au réfrigérateur avant de servir.
Bon appétit !

Strawberry Prosecco Tiramisu


For 7 servings we need:

  • 500 gr mascarpone
  • 36 ladyfingers
  • 4 eggs, separate yolks from whites
  • 350 ml whipping cream (36% fat)
  • 200 g of sugar
  • 100 ml prosecco
  • 600 + 200 g strawberries
  • strawberry syrup (optional)


Preparation:
To obtain a good whipped cream, we must use a fat cream and very cold. Furthermore, put the bowl and the mixer beaters in the fridge for a few minutes (or less time in the freezer).
Mix the cream until obtain whipped cream. Be careful not to over mix because you’ll get butter.
Mix the yolks with the sugar for 10 minutes or until it becomes lighter. Add the mascarpone and mix with a spatula to obtain a smooth cream.
Beat the egg whites with an electric hand whisk until obtain a firm meringue.
Fold the whipped cream into the mascarpone mixture.
Finally, gently fold the meringue in three steps.
Blend 200 grams of strawberries then mix with prosecco.
Soak the cookies for about 3 seconds on each side in prosecco mixture so they are soaked.
Cut 600 g strawberries into small slices.
Start assembling the tiramisu: Put a layer of soaked biscuits, strawberries and cream, soaked biscuits, strawberries and cream. Decorate the surface with strawberries. Let the tiramisu a few hours in the refrigerator before serving.
Enjoy!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...