Avem nevoie de:
- 12 ardei mari
- 2,200 kg carne tocată (amestec vită şi porc)
- 200 gr orez cu bobul rotund
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 7 – 8 crenguţe de cimbru proaspăt
- sare, piper
- 4-5 linguri ulei
- 350 ml suc de roşii sau de legume
- apă
- smântână pentru servit
Preparare:
Spălăm orezul şi-l lăsăm la înmuiat în apă rece.
Spălăm ardeii şi eliminăm cotoarele.
Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei.
Curăţăm morcovii şi îi dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
Când ceapă devin translucidă, adăugăm morcovul şi orezul scurs de apă. Lăsăm 2-3 minute şi închidem. Adăugăm în compoziţie şi pătrunjelul tocat mărunt.
După ce această compoziţie s-a răcit o amestecăm cu carnea tocată. Adăugăm sare şi piper după gust şi omogenizăm.
Umplem ardeii cu amestecul de carne, având grijă să nu presăm compoziţia pentru că astfel ardeii vor fi tari. De asemenea, nu îi umplem cu vârf pentru că orezul se mai umflă la fierbere.
Presăram ulei pe fundul vasului în care vom fierbe ardeii. Aşezăm ardeii şi turnăm sucul de roşii, completând cu apă. Adăugăm crenguţe de cimbru. Fierbem ardeii, acoperit, la foc potrivit timp de 2 ore.
Servim cu smântână şi pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Poivrons farcis à la viande
Nous avons besoin de:
- 12 poivrons
- 2.200 kg de viande hachée (mélange bœuf et de porc)
- 200 gr riz à grains ronds
- 3 carottes
- 3 oignons
- 1 bouquet de persil frais
- 7-8 branches de thym frais
- sel et poivre
- 4-5 cuillères à soupe huile
- 350 ml jus de tomate ou de légumes
- de l'eau
- crème pour servir
Préparation
Lavez le riz, laissez tremper dans l'eau froide.
Lavez les poivrons et retirez les épines.
Pelez et hachez finement l'oignon. Faites revenir l'oignon dans l’huile.
Epluchez les carottes et rappez-les finement.
Lorsque l’oignon est translucide, ajoutez le carotte râpé et le riz égoutté et mélangez. Laissez environ 2 3 minutes, puis ajoutez le persil haché et retirez la poêle du feu.
Lorsque ce mélange est refroidi mélangez-le avec la viande hachée. Ajoutez du sel et du poivre selon votre goût et homogénéisez bien.
Farcissez les poivrons de cette préparation et disposez-les dans une casserole dans laquelle vous avez mis un peu de l’huile. Faites attention de ne pas presser la viande dans le poivrons car ils vont être trop durs. De plus, ne pas trop farci les poivrons car le riz va gonfler pendant la cuisson
Versez le jus de tomate et complétez avec de l'eau. Ajoutez les branches de thym. Mettez le couvercle et cuire les poivrons à feu moyen pendant 2 heures.
Serviez avec la crème et le persil haché.
Bon appétit !
Stuffed Peppers With Ground Meat
We need:
- 12 large peppers
- 2200 kg of ground meat (beef and pork mixture)
- 200 g round grain rice
- 3 carrots
- 3 onions
- 1 bunch fresh parsley
- 7-8 sprigs fresh thyme
- salt and pepper
- 4-5 tablespoons oil
- 350 ml of tomato or vegetables juice
- water
- cream to serve
Preparation:
Wash the rice, soak in cold water.
Wash the peppers and remove the thorns.
Peel and chop finely the onion. Fry the onion in the oil.
Peel the carrots and grate them finely.
When the onion is translucent, add the grated carrot, the drained rice and stir. Leave about 2, 3 minutes, then add the chopped parsley and remove from heat.
When this mixture is cooled mix it with the minced meat. Add salt and pepper to taste and homogenize well.
Stuff the peppers with this preparation and put them in a pan in which you put a little oil. Be careful not to press the meat in the peppers because they'll be too hard. Also, do not overstuff the peppers because the rice will swell during cooking
Pour the tomato juice and complete with water. Add the thyme sprigs. Cover and cook the peppers on medium heat for about 2 hours.
Serve the peppers topped with cream and chopped parsley.
Enjoy!
Mmmm, ce pofta imi e, cred ca sunt deliciosi si arata ca la revista !
ReplyDeleteDraga Geta, nou ne plac tare mult ardeii umpluti, sunt foarte gustosi. Multumesc pentru vizita si apreciere.
Delete