Thursday, 9 April 2015

Racituri de pui

Această mâncare tradiţională este nelipsită pe masa noastră mai ales de sărbători. De asemenea, dacă vom pune răciturile în boluri mici, vom obţine nişte aperitive foarte elegante şi răcoritoare.


Pentru această reţetă avem nevoie de:

  • 1 kg pulpe de pui bio
  • 12 aripioare de pui
  • 1 pui întreg bio de 1,5 kg
  • 1 kg copănele de pui
  • 2 picioare de porc
  • 5 morcovi
  • 1 rădăcina păstârnac
  • 1/3 ţelină
  • 2 cepe
  • 2 căciulii usturoi
  • 5 foi de dafin
  • 3 linguriţe piper boabe
  • sare
  • pătrunjel şi lămâie pentru servit

Cum procedăm:
Spălăm carnea şi o punem într-o cratiţă cu apă rece. Fierbem carnea la foc mic (pentru a nu distruge gelatina) şi strângem spuma care se formează deasupra. Adăugăm foile de dafin, sarea şi piperul. Eu am fiert carnea timp de 4,30 ore. Când carnea începe să se desprindă de pe oase înseamnă că aceasta a fiert. Pentru a fi sigură că răciturile se prind, fac acest test: iau într-un castronel zeamă şi o pun la congelator pentru câteva minute. Dacă aceasta se prinde, insamna că răciturile ies aşa cum trebuie. După ce carnea a fiert am pus şi legumele şi le-am lăsat până au fiert. La final adăugăm usturoiul măcinat şi mai lăsăm 5-10 minute că să-şi lase toată aroma. Scoatem carnea într-un bol, legumele în alt bol, iar zeama o strecurăm. Dezosăm carnea, eliminăm şi pielea şi o punem în boluri, cu legume tăiate bastonaşe, sau după preferinţă. Adăugăm zeama şi punem bolurile la frigider. Servim cu pătrunjel şi lamiae.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...