Saturday, 6 September 2014

Dorada cu limes si fenicul

Dorada este pestele meu preferat, are o carne dulce si fina. Cand am cerut la magazin sa curete pestele, abia acasa am vazut ca i-au taiat aripioarele si coada :-(

Ma bucur sa descopar gustul feniculului pe care nu-l stiam pana acum. Este foarte aromat si acompaniaza foarte bine pestele.

Pentru aceasta reteta am folosit:
  • 1 dorada
  • 2 buc fenicul
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cartofi mici
  • limes
  • 4 catei usturoi
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • ulei de masline

Cum procedam:
Cartofii si dovleceii ii taiem felii subtiri, rondele. Feniculul il taiem pe lung, in 4.
Pisam usturoiul si facem un sos adaugand apa, ulei de masline, sare, cateva frunze de rozmarin si zeama de la o lamaie verde.
Dorada o spalam si o uscam cu un serverel de bucatarie. Ungem dorada cu sosul de usturoi pe toate partile si in interior. Crestam pestele pe laterala si punem felii de limes.
Asezam cartofii si dovleceii intr-o tava, peste care punem dorada. Adaugam si feniculul, stropim cu ulei, adaugam un ½ pahar cu apa, aoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 220º C pentru 40 de minute. Dupa cele 40 de minute scoatem folia si mai lasam 10 minute pentru a se rumeni usor, la o temperatuta mai mica, la 180º C.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...