Pentru aceasta reteta am folosit:
- 6 kg ciocanele de pui
- 2 cepe mari
- 2 ardei rosii
- 50 gr pasta de rosii
- 4 foi de dafin
- 1 l vin alb demisec riesling
- 1 caciulie usturoi
- patrunjel si marar pentru ornat
Ciocanelele le-am pus la fiert intr-o oala cu apa rece. Am spumat de fiecare data cand a fost nevoie. Zeama aceasta am adaugat-o la supa de pui cu taitei, pentru ca era concentrata si chiar era pacat sa o arunc.
Am tocat ceapa potrivit si am calit-o in ulei. Am taiat ardeii mai gros, i-am adaugat si pe acestia in ceapa.
Dupa ce au fiert pulpele, le-am scos intr-un bol si le-am dezosa; am eliminat si pielea. Carnea rezultata am pus-o intr-o oala, am adaugat vinul, pasta de rosii, condimentele si usturoiul pisat. Am adaugat 3 polonice din zeama de pui. Lasam la foc potrivit descoperit, ca vinul sa se evapore, si sa scada din sos.
Merge foarte bine cu mamaliga sau pireu.
Pofta buna!
Gata, m-ai convins. Data viitoare fac si eu. Iami.
ReplyDeleteIuli, acest ostropel este un deliciu. Cand o sa prepari aceasta reteta, te rog sa-mi trimiti poze, c̶a̶ ̶s̶a̶ ̶a̶m̶ ̶d̶o̶v̶a̶d̶a̶ :). Apropo, pe cand si fotografia culinara?
ReplyDeleteImi place ostropelul, cred ca invitatii tai au fost incintati. Eu il pregatesc altfel dar o sa incerc si reteta ta !
ReplyDeleteGeta, multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Sper ca aceasta reteta de ostropel (mai lejera) sa fie pe placul tau.
ReplyDelete