Pentru aceasta reteta care este pentru 4 persoane, am folosit:
- 500 gr spanac proaspat
- 200 gr smantana solida
- 2 polonice supa de pui
- ulei de masline
- sare, piper
- 100 gr costita afumata taiata bastonase fine
- 4 oua proaspete
- 2 linguri de otet alb
Cum procedam:
Spalam frunzele de spanac, le scurgem de apa si le taiem codita. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, frunzele de spanac, smantana si supa de pui. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc 15 minute. Cu mixerul amestecam pana obtinem o crema.
Intr-o alta tigaie prajim usor bastonasele de costita.
Pregatim ouale pentru a le fierbe. Le spargem unul cate unul si le punem in 4 boluri.
Intr-o cratita mai mica punem apa, asteptam sa se infierbinte dar sa nu clocoteasca, adaugam otetul si cu o lingura facem vartejuri. Punem un ou in acest vartej si il fierbem pentru 1:30 minut. Scoatem oul cu ajutorul paletei cu gauri. Procedam la fel si cu celalalte oua.
Crema de spanac o punem in farfurie, adaugam in centru un ou posat peste care punem costita afumata.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment