Monday, 22 September 2014

Crema de spanac

Aceasta supa este fina, gustoasa si pe placul meu. Am folosit ca topping oua posate si costita afumata.
Pentru aceasta reteta care este pentru 4 persoane, am folosit:
  • 500 gr spanac proaspat
  • 200 gr smantana solida
  • 2 polonice supa de pui
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 100 gr costita afumata taiata bastonase fine
  • 4 oua proaspete
  • 2 linguri de otet alb

Cum procedam:
Spalam frunzele de spanac, le scurgem de apa si le taiem codita. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, frunzele de spanac, smantana si supa de pui. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc 15 minute. Cu mixerul amestecam pana obtinem o crema.
Intr-o alta tigaie prajim usor bastonasele de costita.
Pregatim ouale pentru a le fierbe. Le spargem unul cate unul si le punem in 4 boluri.
Intr-o cratita mai mica punem apa, asteptam sa se infierbinte dar sa nu clocoteasca, adaugam otetul si cu o lingura facem vartejuri. Punem un ou in acest vartej si il fierbem pentru 1:30 minut. Scoatem oul cu ajutorul paletei cu gauri. Procedam la fel si cu celalalte oua.
Crema de spanac o punem in farfurie, adaugam in centru un ou posat peste care punem costita afumata.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

You may also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...