Friday, August 10, 2018

Covrigi. Anneaux de pain. Bread rings

Nostalgia și dorul m-au determinat să fug repede la cămară și să iau ingredientele necesare pentru a face acești covrigi delicioși. Miezul pufos și coaja crocantă te fac să nu te oprești doar la un singur covrig.

Ingrediente :

  • 500 g făină 
  • 270 ml apă călduță 
  • 1 linguriță zahăr 
  • 1 linguriță sare 
  • 30 ml ulei 
  • 1 pliculeț drojdie uscată 
  • 1 linguriță sare 

Pentru opărit:

  • apă 
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu 

Pentru topping:

  • mac 

  • sare grunjoasă

Preparare:
Într-un bol amestecăm apa călduță cu drojdia și zahărul. Lăsăm amestecul timp de 10 minute, până când drojdia se activează și formează spume.
Adăugăm făina, sarea și uleiul și frământăm până obținem un aluat elastic și nelipicios. Lăsăm aluatul la dospit pentru 40 de minute, până când acesta își dublează volumul. După ce a crescut, rulăm aluatul într-un șnur mai gros și îl împărțim în 12 bucăți.
Luăm câte o bucată, o rulăm și formăm un șnur. Îndoim șnurul în jumătate, apoi răsucim cele 2 jumătăți și formăm un cerc, lipind bine capetetele. Procedăm la fel cu toate bucățile până obținem covrigii. Îi lăsăm la crescut 10 minute. Îi acoperim cu folie de plastic pentru a nu prinde crustă dură.
În acest timp încălzim apa și adăugăm bicarbonatul de sodiu. Când apa este fierbinte, punem câte un covrig în apa și îl lăsăm 30 de secunde pe fiecare parte. Îl luăm cu spumiera și îl punem direct pe tava acoperită cu foaie de copt. Imediat presărăm mac și sare grunjoasă. Procedăm așa cu toți covrigii.
Îi coacem în cuptorul preincalzitla 180 C timp de 15-20 de minute.
Poftă bună!

Anneaux de pain


Ingrédients :

  • 500 g de farine
  • 270 ml d'eau tiède
  • 1 cuillère à café de sucre
  • 1 cuillère à café de sel
  • 30 ml d'huile
  • 1 sachet de levure sèche
  • 1 cuillère à café de sel

Pour le bain de pochage :

  • de l’eau
  • 1 cuillère à soupe de bicarbonate de soude

Pour garnir :

  • du pavot
  • du gros sel

Préparation :
Dans un bol, mélangez l'eau tiède avec la levure et le sucre. Laissez le mélange pendant 10 minutes, jusqu'à ce que la levure s'active et forme des mousses.
Ajoutez la farine, le sel et l'huile et pétrissez jusqu'à obtenir une pâte élastique et non collante. Laissez la pâte reposer pendant 40 minutes, jusqu'à ce qu'elle double de volume. Une fois qu'elle a doublé, roulez la pâte en une fil plus épaisse et divisez-le en 12 morceaux.
Prenez un morceau de pate, roulez-le pour former une ficelle. Pliez la ficelle en deux, puis tordez les 2 moitiés et formez un cercle, en collant bien les extrémités. Répétez l’opération pour chaque portion. Laissez reposer les anneaux 10 minutes. Recouvrez-les d'une feuille de plastique afin de ne pas faire une croûte dure.
Pendant ce temps, faites chauffer l'eau et ajoutez le bicarbonate de soude. Lorsque l'eau est chaude, plongez un anneau dans l'eau et laissez-le pendant 30 secondes de chaque côté. Sortez-le avec une écumoire et déposez-le directement sur la plaque de cuisson recouverte d'une feuille de cuisson. Saupoudrez immédiatement du pavot et du gros sel. Répétez l’opération pour chaque anneau.
Faites cuire les anneaux dans le four préchauffé à 180 ° C pendant 15-20 minutes jusqu’à ce qu’ils soient bien dorés.
Bon appétit !

Bread rings


Ingredients:

  • 500 g flour
  • 270 ml of lukewarm water
  • 1 teaspoon of sugar
  • 1 teaspoon of salt
  • 30 ml of oil
  • 1 sachet of dry yeast
  • 1 teaspoon of salt

For the poaching bath:

  • water
  • 1 tablespoon baking soda

To garnish:

  • poppy
  • coarse salt

Preparation:
In a bowl, mix lukewarm water with yeast and sugar. Leave the mixture for 10 minutes, until the yeast activates and forms foams.
Add the flour, salt, oil and knead until you get an elastic, non-sticky dough. Let the dough rest for 40 minutes until doubled in size. Once it has doubled, roll the dough into a thicker yarn and divide it into 12 pieces.
Take a piece of dough, roll it to form a string. Fold the string in half, then twist the two halves and form a circle, sticking the ends well. Repeat for each piece. Let the rings rest for 10 minutes. Cover them with a plastic sheet so they do not make a hard crust.
Meanwhile, heat the water and add the baking soda. When the water is hot, plunge a ring into the water and leave it for 30 seconds on each side. Take it out with a slotted spoon and place it directly on the baking tray covered with a baking sheet. Sprinkle poppy seeds and coarse salt immediately. Repeat for each ring.
Cook the rings in the preheated oven at 180 ° C for 15-20 minutes until golden brown.
Enjoy!


















2 comments:

  1. Minunati, o sa-i incerc neaparat! O zi buna,Simona!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Geta. Sa-mi spui cum au iesit.
      O zi buna si tie! Cu drag, Simona

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...